Tvarohové koblihy vytvoříme z těsta, které si vytvoříme promícháním mouky s práškem do pečiva, tvarohu , vajec, špetky soli, rumu a mléka. Mléko přidáváme podle potřeby, podle toho, jak je těsto hutné. Smažené koblihy na oleji sypané cukrem chutnají teplé i studené.
Recept na výborné koblihy z tvarohového těsta. Z hladké mouky, měkkého tvarohu , vejce, rumu, prášku do pečiva, cukru a špetky soli vypracujeme těsto a rukama ho uhněteme na vále tak, aby těsto nelepilo.
Bez povidel nebo džemu by koblihy pěkně drhly v krku. Ne tak v případě, že je upečete z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty Krajčovičové, které je krásně vláčné. Na válu smícháme mouku cukrem, sodou a solí, přidáme tvaroh, vejce a rum.
Vypracujeme těsto a rozválíme na sílu cm. Vykrajujeme z něj kolečka a do. Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté minut v chladu odpočinout.
Do rozšlehaných vajec postupně přidáváme tvaroh, mouku a nakonec vmícháme rum.
Z těsta lžicí vykrajujeme kousky a smažíme ve. Lžičkou klademe kobližky do rozpáleného oleje a ještě teplé. Z tvarohu , vajec, mléka, rumu a mouky s práškem do pečiva umícháme řídké těsto. Lžící nabíráme přibližně stejné kousky těsta a házíme je do.
Suroviny: kostka tvarohu , 2g hladké mouky, celá vejce, lžíce rumu, lžic mléka, prášek do pečiva. Postup: Zpracujeme řidší těsto, které nabíráme kávovou lžičkou, smažíme pomalu ponořené v oleji, nejprve z jedné a potom z druhé strany. Po usmažení obalíme v cukru s vanilkou.
Všechny suroviny dobře propracujeme v těsto. Koblihy rychlé z tvarohu. Do rozpáleného tuku lžící vykrajujeme koblížky a smažíme zvolna dozlatova. Ingredience (na porce):.
Tento recept zatím nikdo nenafotil. Ivanko, tak opět jako důkaz toho, že neumím např. Velice chutné koblihy z tvarohového těsta, které jsou vláčné i na druhý den.
Zkuste si připravit tvarohové koblihy ! Jsou krásně křupavé, rozplývají se na jazyku, a navíc jsou hotové za pár minut.
Výborné KOBLÍŽKY z trouby. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme. První plech jsem měla z tenkého plátu těsta, druhý jsem dělala již vysoký a to jsou teda mega koblihy , ani jedna napraskla ani marmeláda nevytekla, prostě mňam (clamp) (C) . Postup: Vše smíchat, rozválet, vykrájet, naplnit marmeládou a smažit.
Vaření - Komentářů:- Přidat komentář - Přečteno: . Není moc lepších dezertů, než jsou čerstvé koblihy. O Boží milosti takový zájem nebyl. Droždí rozmícháme v mléce s . Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Rychlé tvarohové koblížky podle Anety Bartuškové. Už děsně dlouho mě honila mlsná na klasické koblihy nebo vdolky, ale většinou mě odradila časová náročnost, protože čekat, až se těstu uráčí vykynout, není nic pro mě! Až jsem jednou někde viděla .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.