Odvod kondenzátu z klimatizace

Autor: Lenka Sovová Datu12. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné odvádět kondenzát z klimatizační jednotky do dešťové kanalizace. V poznámce je potom uvedeno, že při.


Je proto velmi důležité při instalaci klimatizační jednotky dobře vyřešit i odvodní kondenzátní potrubí, které spolehlivě odvede ze vzduchu vyloučenou zkondenzovanou . Klima-Classic - klimatizace Toshiba - autorizované obchodní zastoupení, montáž a servis klimatizace. Při chlazení vzniká ve vnitřní jednotce vodní kondenzát, který musí být odváděn.

V ideálním případě je odvod zajišťován hadičkou samospádem. Zpravidla u složitějších instalací samospád nelze použít a do systému musí být umístěno čerpadlo, které kondenzovanou vodu vytlačí. Hadička na odvod kondenzátu může být . Pro odvod kondenzátu používáme speciální kondenzační potrubí, které lze díky skvělému ohybu používat i při zasekávání do zdí či umístit jej . Další Specifikace Produktu: HL1- Sifon pro odvod kondenzátu pro klimatizace , DN32. HL1- sifon pro odvod kondenzátu - DN- dodatečný mechanický uzávěr - kulička proti pronikání zápachu v případě vyschnutí zápachové uzávěrky - instalace možná pouze vertikálně! Odvod kondenzátu je vyveden hadicí na balkon, kde jej jímáme do 10litrové konve a slouží k zalévání balkónových rostlin.


Při běžných letních teplotách není třeba sledovat množství kondenzátu při každém zapnutí klimatizace. V extrémních dnech a při tropických teplotách v noci kondenzát ráno i večer .

Nejčastěji je odvod kondenzátu zajištěn samospádem hadicí či potrubím. Tam, kde není možné zajistit odvod kondenzátu samospádem se používají čerpadla kondenzátu. Jednotky jsou ovládány dálkovým nebo kabelovým ovladačem. Klimatizace fungují na principu výměny energií podobně jako chladnička.


Možno objednat jako montážní materiál po metrech. Hadice pro odvod kondenzátu. Je to trochu obdobné jako s vedením Cu potrubí. Buď do odpadu, nebo ven k venkovní jednotce.


Kondenzát lze řešit buď samospádem nebo pomocí kondenzátního čerpadla. V případě kondenzátního čerpadla je kondenzát veden společně s ostatními rozvody k venkovní jednotce. Cu potrubí, rozhodnuto o způsobu provedení rozvodů potrubí (viz. jakým způsobem jsou provedeny Cu rozvody a odvod kondenzátu ), hotové finální omítky v případě nezasekaných Cu rozvodů, Dále jsou známy místa pro osazení jednotek s dostatečnou statickou únosností, . Instalovaná klimatizace tedy vypadá povedeně a plastové kryty nehyzdí interiér. Další výhodou je, že veškeré instalační práce jsou prováděny během stavby a dá se například elegantně vyřešit odvod kondenzátu. Třetím významným bodem je to, že se instalace neprovádí za plného provozu domácnosti, . V režimu chlazení dochází ke vzniku kondenzátu ve vnitřní jednotce, který se musí odvést do odpadu buď samospádem nebo nuceně pomocí čerpadla kondenzátu.


V režimu tepelného čerpadla dochází ke srážení vody na výměníku venkovní jednotky a je nutné opět zajistit odvod kondenzátu. Rekuperátory jsou vybaveny odpadním potrubím pro odvod kondenzátu , nutno zajistit jeho odvod do kanalizace. V rámci MaR nutno zajistit kabelové propojení externího dálkového ovládače a čidel v potrubí VZT, dále pak servopohonu, směšovacího . Zdravím všechny fandy 306-tek, měl bych dotaz na přesnou polohu vyústění odvodu kondenzátu z ventilátoru (myslím kondenzát z klimy).

Jde to mezi blatník a kastli nebo za plastový podběh :myslim ? Dal sem zástěrky, tak bych ho nerad ucpal. Díky za odpovědi :papa . Doporučujeme Vám proto, abyste ukotvení klimatizace prováděli s maximální pozorností a opatrností. Při instalaci modelů vybavených tepelným čerpadlem (HP) je nutné zajistit odvod kondenzátu. Nebo vede nějaká hadička pod střechou a ve stěně až dolů?


Kytara Táborák Povidame kukadla. Re: klimatizace - odvod .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.