Těsto na kremrole

Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Upečené kremrole necháme vychladnout a . Výborné křupavé trubičky pro plnění. Recept na těsto i náplň.


Křehké těsto , sladká sněhová náplň a moučkový cukr navrch – přesně to si člověk vybaví, když se řekne kremrole. Nechce-li se vám spoléhat se na to, jak se vyvedou v cukrárně, upečte si doma svoje!

Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto , které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Ty nejlepší kremrole v Praze jsme ochutnali v rodinné restauraci Story. Když jsme si řekli o recept, zjistili jsme, že jsou z domácího listového těsta , a tak vám předkládáme o něco jednodušší, ale taky skvělou alternativu. Tohle je ověřený recept od maminky přítele naší šéfredaktorky. Tento recept je klenot mé maminky.


S těmito trubičkami je vyhlášená široko daleko a lidé si je objednávají na nejrůznější oslavy. Má je tak v malíku, že těsto zadělává už od oka a dokáže natočit i přes pět a čtyřicet kousků z jedné várky těsta. Ze všech surovin uděláme těsto ,necháme hod v lednici.


Z odleželého těsta natáčíme trubičky.

Pečeme při 1stupních do růžova. Z tukového těsta připravíme na vále „bochánek“, který uložíme do chladničky. Moučné těsto : do mouky přidáme všechny přísady a vypracujeme. Poté ho rozválíme a nakrájíme na dvou centimetrové proužky. Jednotlivé proužky natočíme na plechové trubičky potřené tukem.


Do velké mísy proseju mouku, přidám na kousky nakrájené máslo a prsty zpracuju na drobenku. Pak přidám žloutek, ocet a smetanu ke šlehání. Vypracuju vláčné těsto , zabalím ho do potravinové fólie a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočívat v chladu. Troubu předehřeju na 1°C.


Těsto rozválím na pracovní . Jinak ale proti listovému těstu nic nemám, pokud je domácí a připravené z másla, je to delikatesa. Nicméně na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a zakysané smetany. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá a kremrolky jsou z . Pravé lístkové těsto na kremrole příprava receptu: Z 2g mouky, žloutků, vody, octa a špetky soli vypracujeme I. Na kremrole nepoužívám listové těsto , příliš se drobí a má tendenci ztvrdnout.


Je nutné prodělávat ho důkladně, až se na něm dělají puchýře a je hladké a leské. To je zákla aby se celé těsto podařilo. Pokud se těsto lepí,což je způsobeno vhlkoustí mouky,stačí přidat mouku a zapracovat.

Vyvalujeme silnější plát,asi jako na linecké. Na šátečky krájíme čtverečky,do středu trubičku a protilehlé konce přeložíme přes trubičku. Domácí kremrole , to je sen! Dnes pro vás máme jejich přípravu krok za krokebudete si moci připravit domácí listové těsto a udělat si z něj tyto sladké trubičky.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY Listové těsto , chlazené, mražené nebo doma dělané, vejce na potírání, olej, cukr moučkový a bílky na sníh. Kremrole z listového těsta. POSTUP PŘÍPRAVY Rozválet placku o síle těsta cca 3mm. Udělat proužky o tloušce cca 2cm a . Dobrý tip pro bezlepkovou dietu! Každé bezlepkové těsto se strašně lepí na ruce a chová se jako zubní pasta.


Ani tento recept bohužel není výjimkou, ale odměnou vám budou křehké, dobré a hlavně bezlepkové kremrole ! Snad žádná domácí oslava se bez kremrolí neobejde. Jistě, dnes se dají koupit komplet hotové, nebo si můžete pomoci průmyslově vyráběným listovým těstem , ale ruku na srdce – když domácí oslava, tak snad i domácí kremrole ! Když při jejich přípravě budete postupovat podle našeho receptu, bude vás mít každý za .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.