Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě minut vykynout a pak pečeme při 1C cca minutek. Recept na buchty mám uplně stejný jako na tyhle koblihy tak nechápu proč vám kulaté vadí a hranaté jsou výborné? Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech, použít můžeme také pečící papír. Koblihy necháme odpočinout a kynout dalších minut.
Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 1°C a pečeme cca minut. Po vytažení koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.
Inspektor televize Nova se dnes opět dostal do kuchyně a vyzkoušel recept, který zní skoro dietně. Nesmažené koblihy z trouby. Chutnají koblihy bez omastku skutečně jako koblihy ? Honí vás mlsná a přemýšlíte, čím byste ji zahnali? Vyzkoušejte domácí koblížky, které není nutné smažit, . První plech jsem měla z tenkého plátu těsta, druhý jsem dělala již vysoký a to jsou teda mega koblihy , ani jedna napraskla ani marmeláda nevytekla, . Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Martin: Blbost,rumem se potírá až když se vyndají s trouby. Pokud tedy někdo chce mocí mermo dělat koblihy suchou cestou, tak ať dá DO TĚSTA aspoň 2x tolik tuku než stojí v rcp, protože paplat ten upečený .
O trochu zdravější varianta super sladké dobroty. Domácí koblihy pečené v troubě. Vím, že někdo to už koblížky nenazývá, jsou to spíše pečené buchty, ale já to volám stále koblihy. Někdy je smažím a někdy vložím do trouby a nestarám se :) Upeču najednou všechny, nejsou mastné a například . Mléko mírně zahřejeme, dáme do něj rozpustit cukr, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek 2. Prosátou mouku promícháme s vanilkovým cukrem, žloutkem, špetkou soli, většinou másla (lžičku necháme na konec přípravy) a vykynutým kváskem, vypracujeme hladké těsto, které pak necháme minut . Zkouším, za chvíli budu dávat do trouby - mám dotaz - nepropichují se po upečení jako ty klasicky pečené v oleji?
Tak to jsou naprosto dokonalý koblihy , mňamka tý jo. Přidal jsem si hned do. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.
Těsto: 5g hladké mouky, 2ml mléka, žloutek, g cukru, g másla nebo hery, špetka soli, vanilkový. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prsty stlačíme.
Ihned po vytažení z trouby. Předešlý recept na koblihy se setkal s velkým nadšením a proto jsem se rozhodla přidat i jeho ,,light“ variantu, která je pečená v troubě. Do mísy nebo domácí pekárny dáme mouku, žloutek, špetku soli, trochu rumu, část mléka, cukr a rozpuštěné máslo. V troše teplého, mírně přislazeného mléka necháme mírně vykynout droždí, přidáme do těsta a důkladně vymícháme a necháme vykynout.
Vykynuté dáme na vál, rozválíme a vykrajujeme . Do středu každé koblihy si uděláme malou dírku.
Zakryjeme utěrkou a necháme si nakynout minut. Následně už jen vyndáme z trouby a do dírek ve středu koblihy navrstvíme marmeládu. A posypeme moučkovým cukrem.
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.