Smíchejte všechny ingredience, až se vytvoří těsto, ze kterého lze vytvarovat kuličky o velikosti golfového míčku. Z těstové kuličky pak vyválejte kulatou placku obvyklého tvaru pro tortillu. Na jejich přípravu je ale potřeba velmi jemná kukuřičná mouka , tzv.
Těsto z běžné kukuřičné mouky se mnohem víc drobí, hůř se s ním pracuje a placky jsou ve výsledku silnější, pevné a nedají se rolovat jako tortilly. Nicméně jakmile jsem vytvarovala placku (i když jí popraskaly okraje) a .
Smícháme mouky , sůl a prášek do pečiva, zalijeme máslem a mlékem a rozmícháme na hladké těsto husté asi jako na bramboráky. Můžete sami ochutnat, která z tortil vám bude chutnat více. Jsem přesvědčena, že si. Obrázky kukuřičných tortill, které byly nadité zeleninou, fazolemi a nějakou zálivkou přímo sváděly k zakousnutí. V míse promícháme 4g hladké kukuřičné mouky , 2g celozrnné špaldové mouky , sůl, lžíce oleje a tolik studené vody, aby vzniklo dobře zpracované tuhé těsto, které zabalíme do fólie a necháme několik hodin v chladu odpočívat.
Z těsta vyvalujeme placky a opékáme je nasucho na kamnech nebo . Kukuřičnou hrubou mouku smícháme s vodou podle potřeby, trochou bramborového škrobu a štipkou soli, necháme minut odležet. Vytvoříme tvarovatelnou hmotu.
Ze směsi vytvarujeme menší placky , které smažíme na rozpáleném tuku. Uložit recept do kuchařky. Kukuřičné placky podáváme jako chuťovku, přílohu, apod. V mléce rozmíchejte vejce, přidejte špetku soli, cukr, sezamová semínka a kukuřičnou mouku.
Placky z kukuřičné a hrubé mouky , prášku do pečiva, oleje, mléka, kukuřice a sněhu. Dochutíme koriandrem a smažíme na oleji dozlatova. Skrývá se ale pod ním spousta věcí.
Tortilla je gastronomický pojem. V tomto případě to jsou tenké placky vyrobené z kukuřičné mouky , jejichž domovinou je Mexiko. Nejdřív je třeba něco si ujasnit - Na kukuřičné tortily rozhodně potřebujete speciální mouku masa harina, která je speciálně ošetřená. Protože množství vody i mouky je orientační, přidejte vodu či mouku , podle potřeby.
Těsto nechte pod utěrkou alespoň hodinu odpočinout. Poté vyválejte z těsta kuličky o velikosti golfového míčku, který ještě lehce obalíte v kukuřičné mouce a poté ho rozválejte, na co nejtenčí placku. Dobře Vám to půjde mezi dvěma . Mouku smícháme s vlažnou vodou, solí a prohněteme, až těsto drží dobře při sobě, vypracujeme kouli, kterou rozdělíme na stejně velkých dílů, z každého pak vypracujeme opět těstové koule, případně trochu přivlhčíme a hned začneme dělat tortilly 2. Kouli dáme na alobal, přikryjeme další fólií a těžkou pánví .
Z kukuřičné mouky , soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Do pekárny dáme nejprve tekuté ingredience a pak sypké. Pečeme na programu SPRINT nebo na programu pro pečení . Indentata, což je krmná odrůda kukuřice vypěstovaná v Rusku Chruščevem, u které nelze oddělit slupku od jádra zrna, zrnka mleté mouky se slupkou způsobují . Placka tortilla se vyrábí z kukuřičné nebo pšeničné mouky.
Ve španělštině tortilla znamená malý dort, nicméně španělská tortilla vypadá jinak než ta mexická – ve Španělsku je to vysoká omeleta s bramborami a dalšími přísadami. Tato nekynutá chlebová placka se tradičně připravovala v celém Mexiku z kukuřičné mouky. Co je lepší než palačinku s nutelou?
Přece palačinky s kečupem. Vyzkoušejte recept na slané placky , které vás o tom přesvědčí. FOTO: Palačinky naslano Ilustrační foto.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.