Po hruškové marmeládě rádi sáhneme při dokončování litých perníků či při plnění palačinek, p. Dobrá sladká marmeláda z hrušek. Oloupané a očištěné hrušky necháme povařit s kořením, až změknou, poté vyjmeme koření a rozdrtíme ponorným mixérem na pyré. Tak jsem dneska zkusila tuhle marmeládku a nevim jestli jsem měla nějaký super zázvor ale těch gramů mi udělalo marmeládu tak děsně štiplavou, že nebyla cítit chuť hrušek.
Naštěstí mám hrušek dost, takže jsem přidala asi jednou tolik a už je to lepší. Zalijeme jablečným octem.
Posypeme solí (vytáhne cukr z ovoce ) a stevií a pečlivě promícháme. Pečeme přes noc v troubě na 90°C. Druhý den rozmixujeme a plníme horké do sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru. Autorkou receptu je Barbora Hlubučková. Nov Jelikož na podzim je všude hrušek dost, proč toho nevyužít a neschovat si jich pár do spíže v podobě báječné marmelády.
Vyloženě podzimní hrušková marmeláda vám jistě bude skvělým společníkem při výrobě lineckého cukroví, buchet, vdolků nebo třeba palačinek. Příprava vám nezabere mnoho času, . Vše vaříme za stálého míchání pomalu na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří. Jedna z variant výroby chutné hruškové marmelády.
Po pár minutách uvidíte konzistenci, kterou bude mít zavařenina po zchladnutí. Podle potřeby ještě chvilku povařte. Vyjměte skořici a badyán. Hotovou zavařeninu rozdělte do umytých a vysušených sklenic, zavřete je a obraťte dnem vzhůru. Nahlásit chybu v receptu.
Umyté hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na plátky, slupky ponecháme. Plátky vaříme ve vodě tak dlouho, až se téměř rozpadnou. Pak směs rozmixujeme, přidáme cukr, . Videorecept na zajímavou a jednoduchou sladkost - hruškovou marmeládu s ananasem a šlehačkou. V hrnci smícháme pomerančovou a citrónovou šťávu.
Přidáme cukr, nakrájené hrušky a skořici. Pomalu na mírném ohni zahříváme až k bodu varu. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Oct Zavařování hrušek: povidla, džem, pyré a také hrušky s vínem.
Recepty pre chutný život. Dají se hrušková povidla připravit jako švestková? Přesto existují recepty na povidla z hrušek, .
Na tenké plátky nakrájíme kg oloupaných a jádřinců zbavených hrušek, plátky dáme do hrnce a přidáme 30— g čerstvého nastrouhaného zázvoru. Vše zalijeme 5ml vody a čerstvou šťávou z jednoho citronu. Oct Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru, která přijdou do každé sklenice? Hrušková marmeláda se zázvorem. Použijte místo něj špetku soli.
Zkuste to s jablky či hruškami podle receptů makrobiotičky Dagmar Lužné. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1kg oloupaných a vykrájených hrušek,Extra želírovací cukr,lžičky kys. Dáme do hrnce,přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Nutriční informace na 1gramů:0g tuky19g sacharidy0g bílkoviny.
Vyzkoušejte tento recept na úžasnou hruškovou marmeládu , která je vynikající jen tak, namazaná na čerstvém pečivu, nebo na vdolky, palačinky i do buchet.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.