Sýrové fondue recept

Nejznámější švýcarské jídlo, pyšnící se statusem národního pokrmu. Váš klasický recept je ale jinak velmi správný a odpovídá např. Cheese_Fondue, který ovšem Gruyère obsahuje. Prosím o radu, chceme poprvé vyzkoušet sýrové fondue a mám půjčenou litinovou soupravu na fondue , chci se zeptat, jestli je nutné mít na sýrové fondue.


Pro sýrové fondue vybírejte kvalitní sýry, tučnější a aromatické, z těch dostupnějších vyzkoušejte např. Při dochucování se meze nekladou, záleží na vašich chutích – hodí se česnek, bílé víno, třešňovice, muškátový oříšek, kayenský pepř.

K namáčení použijte chléb, . No, pravé švajčiarske asi nie, ale má k nemu dosť blízko, ak porovnávam s tým, ktoré som raz vyskúšal v horskej chate nad jazerom Gruyère. Nie je to nič zložité, doma si ho robíme apoň raz do mesiaca - v zime aj častejšie. Je dobre mať špeciálnu súpravu na fondue , ale nie je to podmienka. Ingredience pro dospělé osoby. Sýrové fondue je typickou švýcarskou specialitou.


Je to pokrm nejen pro labužníky, ale zpříjemní i sezení s přátel. Caquelon (keramicka nadoba na fondue )poradne vymazeme rozkrojenym cesnekem. Vsypeme syr smichany s Maizenou, pridame bile vino a citronovou.

Vnitřní stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem a nalijeme do něj víno. Kotlík dáme na plotnu, přidáme pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný sýr. Směs pomalu zahříváme a dřevěnou vařečkou mícháme, dokud nezhoustne.


Pak nádobu postavíme na ohřívač uprostřed stolu, do krému vmícháme maizenu a třešňovici a . Fondue přelijeme do kotlíku a položíme nad svíčku. Na talířky naskládáme veku nakrájenou na kostičky. Na vidličku napichujeme kousky veky a namáčíme do . Pokud hostíte společnost nebo máte čas na poklidnější večer a nehodláte strávit v kuchyni věčnost, je ideálním pohoštěním právě fondue.


Na fondue je totiž bezvadné, že s ním je málo práce. Sýrové omáčky se dají pořídit již hotové, my však přinášíme jeden chutný recept. Pokud nemáte speciální servis na sýrové fondue , . Fondue mísa (fr. caquelon) – nejlepší je kameninová glazurovaná miska (tradiční ), prodávají se i kovové teflonové, ale vzhledem k tomu, že se výsledná směs jí kovovými vidličkami, nelze takovou misku doporučit, dlouho nevydrží.


Pozor nelze zaměnit s miskou na masové fondue , ta má pro sýrové velmi nevhodný tvar a . Klasické sýrové jídlo pochází původem ze Savojských Alp. A Šéf se s vámi podělil o svůj oblíben recept. Fondue vymysleli švýcarští alpští pastýři, kteří žili daleko od civilizace a jedli jen to, co si sami vyrobili − chléb a sýr. Teplé sýrové omáčky připravovali z jednoho až dvou druhů sýra a vína nebo třešňovice.


Až mnohem později vznikly další kombinace.

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Hľadáte recepty na prípravu syrového fondue? Vyberte si z ponuky najlepších receptov na syrové fondue online. Syrové fondue a množstvo ďalších chutných receptov. Ve velkých nákupních řetězcích dnes koupíte speciální sýry určené k přípravě fondue - Sýry se obyčejně rozpouštějí v suchém bílém víně, které pomáhá udržovat přímé teplo a dodává sýru navinulou chuť, pro vylepšení chuti můžeme použít česnek- Griotka se používá místo brandy v případě, že sýr ještě není dostatečně . Hledáte nápa čím pohostit návštěvu, nebo jak oživit váš jídelníček?


Slovensku Christian Fotsch pripravil pre seriál Varíme s veľvyslancom typickú švajčiarsku delikatesu, syrové fondue. HOW TO MAKE YOUR OWN CHEESE FONDUE. I don´t understand anything you.


Co tahle si pochutnat na specialitě ze Švýcarska? Hodí se k romantické večeři i posezení s přáteli. Pochutnejte si na domácím sýrovém fondue.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.