Grilovaná cuketa je výtečná jako předkrm, pikantní jednohubka s chlebem, příloha k masu. Recept na dobrotu z cukety. Navíc cuketami výrazně zpestříte obvyklé grilování masa či uzenin. Zdravé tykve odlehčí žaludku a ochucené olivovým olejem, česnekem a bylinkami je ocení i nároční labužníci. Tento recept mi přijde úplně k ničemu.
Každému je tak nějak jasné, že cuketa se má nakrájet a hodit na gril, ale gró dobré grilované cukety je přeci v tom, jaké koření se na ni má dát.
A navíc v receptu úplně chybí sůl. To už mi užitečnější než samotný recept přijde komentář od recepty73. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Toto chutné a ľahké jedlo je vhodné ako hlavné jedlo na obed alebo na večeru alebo ako príloha ku mäsu.
Ak chudnete, tak si toto jedlo môžete dať s čerstvým zeleninovým šalátom a Vaše chudnutie tak bude jednoduchšie… Potrebujete: väčšia cuketa, deci olivový olej . Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme citronovou šťávu, olej, prolisovaný stroužek česneku (může ho být i víc, ovšem pak bude dominantní chuť česneku) a hrst čerstvých bylinek. Skvělá bude saturejka, tymián či bazalka.
Cukety si nakrájíme na zhruba půlcentimetrová . Ako prílohy ku grilovačke sú vhodné :cukety,baklažán,šampiňóny,zemiaky,cibule, papriky atď. Nakrájanú cuketu grilujeme z obidvoch strán. Zeleninu napichujeme na drevené a kovové špajdle. Drevené treba pred grilovaním namočiť na minút do studenej vody ,aby počas grilovačky nezhoreli. Rozložíme je na pracovní plochu, posypeme.
Cuketu oloupeme, rozpůlíme podél, vydlabeme dužninu uprostřed a nakrájíme na cca 5cm (nebo méně) silné plátky (půl měsíčky). Opékala jsem na grilovací pánvi. Cuketu nakrájíme na kolečka nebo plátky cca 1cm vysoké. Opečeme je na olivovém oleji z obou stran, vyjmeme a. Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.
Cuketa je výborným dietním jídlem, ale má jednu potíž. Roste jen v omezeném ročním období a když už rste, je jí až moc. Co tedy pořád vymýšlet za recepty, aby se rodině neomrzela? Zkuste ji přidat a gril a uvidíte, že zmizí mezi . Uložit recept do kuchařky.
Troubu předehřejte na 1°C.
Cukety nakrájejte na plátky a dejte je do misky. Poslední dobou doma batáty připravuji čím dál častěji. Oproti bramborám mají kromě mnoha jiných výhod více vlákniny a antioxidantů.
Umačkané na kaši spolu s máslem, k nim dobře ochucená ogrilovaná cuketa, to je povedená zeleninová kombinace. Vyzkoušeli jste recept ?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.