Kuřecí maso na gril

Vše pečlivě rozmícháme, aby se olej se vše ostatní dobře promíchalo. Do této směsi naložíme naklepané a trochu osolené kuřecí maso nebo vepřovou. Ani já jsem ze začátku tohle nedokázal.


Vždy to byly pokusy s nevalným výsledkem. V případů z toho vzniklo velmi suché „něco“.

Následovalo časté rozkrajování kuřecích prsou na polovinu výšky, kdy to bylo ještě horší. Do mísy nalijeme olej, přidáme hořčici, všechno koření a nakonec sójovou omáčku. Důkladně promícháme a přidáme plátky masa. Poté maso uložíme do lednice, nejlépe přes noc.


Další den maso opékáme na grilu (chutná i opečené doma na pánvi). Kuřecí prsa v alobalu 7. Polynézská kuřecí stehýnka 8.

Karibská kuřecí prsíčka 11. Kachní prsa marinovaná v medu a grapě s sherry omáčkou 12. Krůtí stehýnka na taragonu (estragonu) 13. K letním teplým večerům grilování prostě patří, ať už jde o kuřecí maso , hovězí, nebo o obyčejné špekáčky.


Grilované kuřecí maso s bylinkami 14. Co má ale člověk pořád vymýšlet, aby se s chutěmi neopakoval, a také mohl překvapit hosty? Nemusíte dlouze dumat nad nejrůznějšími druhy masa, které byste mohli hodit na gril. Sami se přesvědčte, jak jsou výborná.


Prsíčka jsou vynikající na venkovním grilu. Tento recept mě zaujal a jdu teď hned maso naložit a budem griloat. Marinujeme 2-hodiny, grilujeme asi minut.


Maso jen lehce naklepeme, potřeme nakládací směsí a necháme odležet. Z pevnějšího alobalu vhodného na grilování si připravíme obdélníky,. Jemný sladký nádech medu musíte vyzkoušet. Ze zbylých přísad smícháme v míse marinádu.


Naklepaná prsíčka vložíme do mísy s marinádou a ze všech stran řádně potřeme.

Mísu přikryjeme fólií a maso necháme hodiny marinovat. Gril rozpálíme a na středním žáru grilujeme prsíčka po dobu - minut. Naložte kuřecí maso do fantastických mariná které mu dodají chuť a zároveň ho změkčí. Nebojte se experimentovat a marinády vylaďte velmi osobitě. Spojit můžete med s hořčicí, pepř s křenem, bylinky s octem i česnek s olivovým olejem.


V receptu na kuřecí špízy s cuketou a paprikou jsme využili . Případný požár byste totiž neměli hasit vodou, ale jen zaklapnutím víka. V každém případě ale může být . V dalším díle našich grilovacích seriálů jsme si tentokrát posvítili na kuřecí masa určená pro grilování. Která jsou dobrá a která se nedají jíst?


Na to nám dal odpověď odborník Petr Panáček z restaurace U Schnellů. Většina lidí marinádu natře na maso těsně před vložením na gril. V tomto videu najdete postup jak vykostit a grilovat kuřecí maso se zeleninou. Otevřeme plechovku s Vaším oblíbeným pivem a odlijeme polovinu obsahu, obalíme ji do aluminiové fólie a postavíme na rovnou plochu stolu. Gril připravíme na nepřímé grilování (na střední teplotu cca 150° C).


Omyté kuře osušíme papírovým ubrouskem. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. V České republice je kuřecí maso velmi oblíbené pro svou jednoduchou úpravu a jemnost. V domácí kuchyni, ale nejen v ní, má tak své velmi pevné místo.


Je nedílnou součástí zdravé výživy díky vhodnému složení živin a nízkému obsahu tuku,“ říká mistr grilu Jiří Dolenský, který se stal naším průvodce ve . Ale pozor na jejich původ. Jednou z nejvyšších priorit je výběr kvalitních surovin, u masa je důležité, aby bylo dobře vyzrálé,“ říká zkušený kuchař .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.