Tvarohové koblížky bez vajec

Všechny suroviny ušleháme v těsto jako na lívance. Polévkovou lžící dáváme do horkého tuku těsto a smažíme po obou stranách dozlatova. Recept na rychlé pohoštění. POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 2gr tvaroh lžíce cukr moučka špetka soli vanilkový cukr vejce citronová kůra rum POSTUP PŘÍPRAVY: Super rychlé, nekynuté.


Koblížky pro alergiky ( bez vajec a mléka).

Suroviny (začínáme tekutými a končíme droždím) dáme do pekárny na program Těsto nebo zaděláme klasické kynuté těsto. Po vykynutí rozdělíme na dvacet dílků, každý zakulatíme, uděláme v něm prstem dolík a necháme chvilku nakynout. Potom smažíme v horkém oleji pod . Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou) a smažíme. Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Bez povidel nebo džemu by koblihy pěkně drhly v krku.


Rychlé koblihy bez kynutí.

Ne tak v případě, že je upečete z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty Krajčovičové, které je krásně vláčné. Opravdu nepoživatelné, tvrdé jako šutr, bez chuti. Ale koblížky jsou velmi dobré, děláme je již dlouhá léta. HelenaL příspěvků 25. Shora na ně přitiskneme vykrojená kolečka a pak vezmeme menší skleničku (s alespoň o pár mm menším průměrem) a vykrojíme koblížky.


Tímto způsobem minimalizujeme vytečení náplně. K dezertům, které nezaměnitelně patří k zimnímu období a zejména období masopustu patří i koblihy. Výborné koblihy bez kynutí.


Nejznámější jsou klasické, z kynutého těsta a plněné džemem. Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec Vrzalová Radka. SMAŽENÉ KOBLIHY, KOBLÍŽKY, LANGOŠE Koblihy – přijde na ně chuť a co s tím? Já vám nabízím těsto s brambory, které je úžasně vláčné a vydrží dlouho . Těsto vykrajujeme lžící, posypeme si je moukou a vytvarujeme na placičku vysokou cca cm. Pokládáme na posypaný talíř.


Takhle připravené koblížky (zatím to jsou vlastně placičky) vkládáme do rozpáleného oleje ( musí ho být hodně, aby v něm plavaly) a pečeme z . Smažené dezerty – tak zní téma dnešního článku pro mlsné jazýčky.

A my jen doufáme, že i vás potěší tyhle tři recepty na bavorské vdolky, české domácí koblihy nebo tvarohové pusinky. Věřte nám, že jen máloco je tak strašně moc dobré! Ráno jsem běžela pro tvaroh, páč jsem na něj včera zapomněla a dětem ty koblížka slíbila. A co slíbíte, musíte přece dodržet. Děti tyto koblihy milují, alespoň.


Připravte si doma jednoduché muffinky, které jsou téměř bez tuku. Skvělá ovocná chuť v kombinaci s čokoládou je hotová mňamka! Pokud máte chuť na něco tvarohové , karamelové nebo oříškově-čokoládové, je to ta správná volba!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.