Irská káva

Asi každý zná Irskou kávu z restaurací a kaváren, kde se nejčastěji skládá z espressa a horké vody či rovnou turka zalitého malým panákem skotské whisky, v lepším případě dokonce irské whiskey. To vše dorovnané čepicí z rostlinné šlehačky. Irská káva je nápoj o objemu cca dcl . Při vyslovení těchto slov každý zarytý kávomilec slastně přivírá oči.


Vynikající kávový nápoj.

Pro ty, koho už omrzela klasika v podobě grogu, máme recept na pravou irskou kávu, která v těchto dnech (25. leden) slaví narozeniny. Pravá irská káva se přitom od „irské kávy“ (uvozovky jsou na místě), kterou vám ve většině kaváren a restaurací v tuzemsku připraví, liší přímo diametrálně. Espresso nebo dokonce turek s . Ač by se mohlo na první pohled zdát, že irská káva není koktejl, opak je pravdou.


A potvrzuje to i Mezinárodní barmanská asociace (IBA), která samozřejmě recept na pravou irskou kávu zná. Originální irská káva je kombinací kvalitního espressa, pravé šlehačky a dobré irské whisky. Pro přípravu se používá g jemně mleté kávy, dl vody, 2-lžíce irské whisky a smetana ke šlehání podle chuti.


Na dochucení cukr, který může být i třtinový.

Pro všechny, kteří mají rádi Irskou kávu a den svatého Patricka. Ano, dnes se slaví National Irish Coffee Day a celý čtvrtý lednový týden je označován jako Irish Coffee Week! Pojďme se tedy společně . Připravte si doma vynikající pravou irskou kávu. Vrchol šlehačky dozdobíme zrnky kávy.


Irové často přidávali do čaje whiskey a Joe ji nalil do kávy. Navíc kávu na povrchu ozdobil šlehačkou. I míchání kávy s alkoholem má jasně daná pravidla a své vlastní mistrovství. V kategorii Coffee in good spirits se ve švédském Göteborgu stal vicemistrem Čech Ondřej Hurtík. A jak se takové drinky připravují?


Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Recepty pre chutný život. Pokud znáte irskou kávu jen ve své zparodované verzi z české cukrárny, je na čase vrátit irskému vynálezu důstojnost. Kombinace whisky a třtinového. Už z názvu Írska káva je zrejmé, že jej pôvod treba hľadať v Írsku, konkrétne na západnom pobreží v meste Foynes.


Vedenie zveril Joe Sheridanovi. V tom čase bola táto reštaurácia považovaná .

Smetanu vyšleháme do polotuha, aby byla stále trochu tekutá, a odložíme ji do lednice. Sklenici ve které budeme podávat kávu nahřejeme tak, že do. Do hrnku nalijeme malou skleničku whisky a zalijeme silnou černou kávou. A stejně tak i náš jogurt, vyráběný tradičním způsobem zrání mléka v obalu s přídavkem zdraví prospěšných bakterií Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus.


V příchuti alkohol sice nenajdete, ale přesto se nám podařilo trefit do chuti mnoha zákazníků. NORMÁLNÍ KÁVA PŘÍPRAVA S ŠLEHAČKOU A WHISKEI. Místo původu irské kávy je spojeno s jedním malým irským městečkem Foynes - v místních kavárnách ji totiž servírovali pocestným, aby se zahřáli při dlouhém putování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.