Dnes jsem dala péct nový se sušeným droždím-program rychlé pečení a nechtějte vidět co jsem vytáhla :D chleba nalepený na jedné stěně formy, úplně bílý . Recepty pro domácí pekárny domacipekarny. Františka Autor: František suroviny: nastrouháme si na struhadle jednu středně velkou a menší cibuli. Yvik Autor: Yvik suroviny: 3ml vlažné vody lžíce jablečného octa lžíce olivového oleje lžičky s. Klasický kmínový chleba , je tmavší a srovnatelný s kupovaným.
Všechny uvedené suroviny (tekuté i sypké) dáme do domácí pekárny.
Zapneme na základní program a čekáme, až se chleba upeče. Domácí žitný chléb z pekárny je dobrou přílohou. Výborný KMÍNOVÝ CHLÉB z domácí pekárny. Vše dáme do pekárny najednou včetně semínek. POSTUP PŘÍPRAVY Jednou z nejpodstatnějších složek výživy, která nás ovlivňuje prakticky denně, je pečivo.
V dnešní době už se téměř zapomnělo na zadělávání chleba žitným kváskem a běžnou stravou se stal chléb kvasnicový. Do domácí pekárny nalijeme vodu a mléko, přidáme mouku a máslo, do jednoho rohu nasypeme cukr, do dalšího sůl, nakonec zasypeme sušeným droždím. Základní chleba do pekárny.
Dodnes si živě pamatuji, jaké nepříjemné překvapení mi nachystal můj první chleba z pekárny.
Recept z internetu, zcela bílá mouka (pouze hladká pšeničná) – výsledkem byl buchtovitý chléb téměř bez chuti. Naštěstí jsem zkoušení dalších těst nevzdala . Do pekárny dáme všechny tekuté ingredience, naposledy dáme sypké. Nastavíme program na jedničku (co mám já program Basic) a necháme už všechno na pekárně.
Sama uhněte, vykyne a nakonec upeče. Po upečení vyndáme s formou, otočíme ho na dřevěné prkýnko a zahýbeme háky a vyklopíme, zatepla z něj ještě . Vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí. Na mé pekárně Moulinex zvolím program 3P a hmotnost chleba 5g.
Nepeču ze směsí, ale podle receptů na netu, ze směsi celozrnné pšeničné a žitné mouky. Rozhodně bych na pečení chleba nepoužíval obyčejnou mouku, ale vybral bych druh označený jako chlebová, radí Tomáš Konopka, šéf českého mezinárodního kuchařského týmu. Ze začátku jsem používala nějaké noname z Coopu, teď mám Dr. Osobně nemám rád kostkovaný tvar, proto z pekárny těsto vyklopím na vál a vytvaruji do bochníku.
Můžu do těsta na chleba z domácí pekárny použít klasickou bílou mouku? A nebo musí být nějaká speciální chlebová? A když použiju obyčejnou,bude chleba spíš jako toustový? Upeč třeba chleba …a nebo si jen rozmíchej těsto na buchtu, připrav výbornou pomazánku nebo upeč vánočního Kubu. Pečeme v domácí pekárně, program KLASIK.
Přesto je můj chleba rychlý a jednoduchý, zdravý i chutný, s křupavou kůrkou a křížkem na „bříšku“ po vzoru našich babiček. Z jedné dávky peču dva malé bochníčky, krájím z nich hutné krajíčky a čerstvé je snídám pouze posolené, nenamazané a zapíjím je obilnou kávou s mlékem.
Při takové snídani plně chápu naše . Můj první pokus o chleba dopadl zle. Myslela jsem, že pekárna hnětení nepřežije , navíc mě těsto ani nevykynulo. Ale nechala jsem program dojet do konce, abych vychytala chyby. Byla z toho nějaká nechutně přeslazená spálená hmota. Za pár dnů následoval další pokus, tentokrát jsem během hnětení . Kouzlo křupavého, teplého krajíce nalákalo mnohé z nás ke koupi domácí pekárny.
Ale často brzy skončí zapomenutá v rohu špajzu. Místo oblého bochníku má tvar cihličky, která má klasickou kůrku (na kterou jste zvyklí u chleba z obchodu) pouze na vrchu. Z boku a zespodu je kůrka tenčí a jemnější, protože je těsto v kontaktu s formou, ve které se peče.
Chleba a pečivo je možné.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.