NÁLEV NA OKURKY BEZ DEKA A UMĚLÉHO SLADIDLA POTŘEBNÉ PŘÍSADY Na nálev budeme potřebovat: 3l vody, 1l octa, 32dkg cukru, 10dkg soli = vše chvíli povaříme. POSTUP PŘÍPRAVY Díky tomuto receptu jsem začala zavařovat okurky , když jsem je poprvé ochutnala, musela jsem je mít taky :o . Před tím jsem gůglila jako blázen a hledala ten správný recept na okurky. Tak pokud chcete vyzkoušet zdravější okurky , nachystejte si: na nálev (vyjde zhruba na čtyři kila okurek):.
Vyzkoušený nálev na okurky bez umělého sladidla už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.
Dávám sacharin, je to jednodušší 8). Problém je v receptech na nálev – zatím všechny recepty používají buď Deko nebo cukerín a já bych svoje okurky chtěla dělat bez chemie. Je mi jasné, že cukerína.
Dají se už i koupit okurky bez sacharinu – třeba od Bonduelle – tak můžete koupit a vyzkoušet, oč jsou měkčí. Tady už se hlídá i nálev na okurky ? Tak asi tak nezdravý nebude. Postup přípravy receptu. Všechno svaříme dohromady, prochadým zalijeme zeleninu ve sklenicích, zavíčkujeme a zavaříme.
Koření u nás dáváme jen do nálevu určeného na okurky , pokud by vadilo, lze vynechat.
Co jsem četla o umělých sladidlech, přemýšlela jsem, jak je vynechat v tomto . Nálev : l vody: l octa: dkg soli: dkg cukru: koleček cukerinu: vše svařit: Do skleničky: kuličky nového koření: kuliček celý pepř: hořčičné semínko. Super recept, určitě vyzkouším a sladidla se nebojím, okurky se díky němu nezkazí ;-) :yes:. Samozrejme existuji i ruzne recepty na paky BEZ sacharinu. Nálev je ostřejší, kdo má rád okurky pikantní, může přidat do každé sklenice malou chilli papričku.
Recept na okurkový lák: vyberte si podle libosti. Archivní recepty na lák „ze sešitu“. Bez kyselých okurek se v kuchyni obejdeme. Nálev : 5ml vody, 1ml octa, g soli, g cukru krupice, tabletek sacharinu.
Zavařujete okurky podle léty ověřeného receptu, který se dědí z generace na generaci, a vy na něj nedáte dopustit? A co takhle vyzkoušet rodinný poklad někoho jiného? Vybrali jsme pro vás nejlepších receptů našich čtenářů. Anebo ještě horší a zcela opačná varianta, že vám nálev nestačí? Netrapte se s tím a raději nedělejte nálev žádný.
Následující návod na zavařování okurek vám napoví, že to jde i jinak. Jednoduše, rychle a zábavně. Do každé zavařovací sklenice dejte to . V mnoha receptech se do nálevu přidává sacharin a podobná sladidla, pokud si ale chcete připravit nálev bez podobných přísa zde je osvědčený recept na základní nálev na okurky podle našich babiček. Do litrů vody přiliju litr octa, pak přisypu 4gramů soli, přidám kuliček nového koření, bobkových listů a 20 .
Skládáme do sklenic s cibulí, kořením a koprem. Sterilujeme minut při teplotě °C. Křenový list, cibule, mrkev, kopr.
Máte někdo tipy na okurky bez umělých sladidel, slazených jen cukrem ? Když je ten sacharin několikasetnásobně sladší než cukr, tak by doma babička už nemusela do svojí výborné bábovky dávat dvacet deka cukru, ale zrníček sacharinu a ušetřilo by se. V rubrice Vaše recepty na našich stránkách je obdivuje kde kdo. Narovnejte je do sklenice, prokládejte kolečky cibule a mrkve. Kdo chce, může přidat i kousek feferonky.
Tento recept je ale velice pracný na přípravu jednotlivých sklenic, pokud sklízíte postupně úrodu ze skleníku, zkuste můj upravený recept, kdy je vždy nálev po ruce. Než začnete lák na okurky vařit, je dobré mít tak trochu představu, kolik ho bude potřeba. Takhle si to umí ulehčit šikovný chlap, od kterého tento starý recept mám, ale nálev je potřeba okoštovat a sladkokyselost . Okurky nakládané bez nutnosti vařit nálev.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.