Třešňová marmeláda s rumem

Pořádně provaříme a můžeme pro chuť a aby marmeláda krásně ztuhla přidat pytlíček kyseliny citrónové. Po nějaké době zkusíme na talířek kápnout trochu. Jinak doporučuju před uzavřením zakápnout rumem , to je pak vůnička po otevření (C). Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce.


TŘEŠŇOVÁ MARMELÁDA S RUMEM. Na marmeládu potřebujeme litr šťávy.

Do vařící šťávy vsypeme. Višně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Poté je rozmixujte v robotu, přendejte do širšího hrnce a zalijte 2ml studené vody, zasypte krupicovým i vanilkovým cukrem a gelfixem.


Přiveďte k varu a vařte asi minut. Hrnec sejměte z ohně, do marmelády vmíchejte rum a špetku skořice a naplňte ji do . Vedle kompotů, které jsme se spolu naučili už před týdny, můžeme z plodů zahrady připravit i skvělé domácí marmelády. Rybízová marmeláda (ta moje).


Potřebujeme 5g oloupaného kiwi nakrájeného na plátky, 2g banánů na tenká kolečka, želírovací cukr dle výběru (cca 5g), lžíce rumu. Ke konci varu přidejte kyselinu citrónovou, rozpuštěnou ve lžíci vody.

Pěnu, která se vytváří při vaření seberte. Když marmeláda zhoustne, naplňte ji do sklenic a zavíčkujte, skleničky obraťte dnem vzhůru a nechte vyhladnout. TIP: Marmeládu můžete před uzavřením skleniček zakápnout rumem.


Nejde o běžnou marmeládu , džem nebo klasické želé, jde o objevení tajemství chuti rybízu s přidání vanilky, skořice a rumu. Důkladně vymyté sklenice jsou nutností. Pokud namítnete, že marmelád k snídani už máte dost, vězte, . Do marmelád a želé můžete po uvaření přidat kapku likéru, rumu , ovocné pálenky nebo vodky. Maximálně tak tři polévkové. Po pěti minutách varu zkoušíme, jestli marmeláda rosolovatí - na studeném talířku by měla udělat kapku , která po naklonění nesteče.


Třešňová marmeláda je výborná s rumem nebo griotkou, dodají neobvyklou vůni a zajímavou příchuť. Třešně se před svařením mírně promixují, pak se svaří s cukrem a želírovacím přípravkem, většinou v podobě gelfixu. Omyté třešně vypeckujeme, a rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Třešně jsou nevýrazné, proto jsou dobré s jahodama, rybízem, angreštem,mátou,meduňkou nebo levandulí. Tak trochu jiná marmeláda.


Tenhle recept si zamilujete. Je snad skoro v každém receptu a proto se ani nedivím, jakou rychlostí dokáže mizet. Ale od té doby, co jsem objevila recept na jeho domácí výrobu, je můj problém vyřešen.


Marmeláda připravená ze zralých višní, cukru, vody, ztužovacího prostředku a rumu.

This Pin was discovered by Jarmila Ehrlichová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Potom prohnat ještě teplé cedníkem s většími oky a šup ještě jednou program marmeláda tentokrát s cukrem (od oka a neželírovací) Výsledek je fantastický hustý a naprosto bezpracný :) 32.


Višňová, rybízová, rebarborová… jednoduše všechny kyselejší druhy ovoce (a zeleniny) mají tu výhodu, že do nich stačí přidat opravdu jenom cukr. Většina lidí si ráda dopřeje vydatnou snídani, která je nastartuje do úspěšného dne plného energie. Jedním z nejoblíbenějších ranních jídel je pečivo namazané marmeládou , třeba právě tou třešňovou. Nechutnají vám ale kupované a chemikálií plné marmelády ? Zkuste si udělat svůj vlastní domácí džem . Jde to i bez vaření - Vitalia.


Je to spolehlivější způsob, jak přijít k dokonale hladké marmeládě. Rumový tip: do samotné marmelády můžete přimíchat trochu rumu , případně zkusit trik našich babiček, a sice vypláchnout skleničky rumem a pak trošičku, sotva viditelnou vrstvou rumu zalít povrch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.