Šošůvka kozí farma

Nachází se v severní části Moravského krasu v obci Šošůvka. Farma začínala s deseti kusy. V současné době na farmě chovají na 1koz, z toho je dojných. Na okolních pastvinách je stádo hlídáno dvěma psy pod dohledem pastevce.


I Vy po její návštěvě určitě zcela propadnete kouzlu kozích sýrů.

Sýr je typický představitel čerstvých bílých sýrů. Vyrábí se ze stoprocentního kozího . Rodinná kozí farma nedaleko Macochy. Prodej kozího mléka v sezóně. Blanensko) - Během let se rodinná kozí farma rodiny Sedlákových ze Šošůvky na Blanensku v Moravském krasu rozrostla až na dvousethlavé stádo.


Každý den kozy vydojí 4litrů mléka, z nichž se dělají sýrové a mléčné výrobky a stále oblíbenější tvarohové. Posbíraly už řadu ocenění v . Your browser does not currently recognize any of the video formats available.

Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo. An error occurred while retrieving sharing information. Na polovině uvedené výměry pozemků vyhání stádo 1koz.


Na orné půdě pěstují ječmen, oves, tritikale a vojtěškotrávu pro výrobu senáže. Z statky, farmy - živočišná výroba. Oficiální údaje: Eva Sedláková.


Letos na podzim k nim přidali ještě uzeniny. O tom, že jsou jejich výrobky oblíbené a kvalitní, svědčí i ocenění Spokojený zákazník. OŠŮVKA - Čím je starší, tím je lepší. Přijeďte se na ně podívat a dozvědět se více o plemenech koz, jejich chovu, zpracování produktů.


Navštivte kozí farmu manželů Sedlákových v Šošůvce a ochutnejte několik gastronomických specialit. Jejich stádo čítá 1koz. Obrázky z kozí farmy manželů Sedlákových v Šošůvce.


Všechny novinky. Rychlé informace: Otevírací doba. Eva a Jan Sedlákovi, kteří po vzoru svých předků již více než čtvrtstoletí hospodaří na usedlosti v obci Šošůvka uprostřed Moravského krasu, spjaté se sedláky s malým i velkým S přes dvě .

Mezi dobrotami, které uspěly v soutěži Regionální potravina Jihomoravského kraje, je sýr, šáteček, kysané zelí i zavařené maso. V klání o prestižní logo garantované ministerstvem zemědělství se utkalo přes sto výrobků od pětatřiceti výrobců. Porota nakonec vybrala osm lahůdek s výjimečnou kvalitou a chuťovými. Na usedlosti nedaleko Macochy se farmařilo už před více než dvěma sty lety. Spolu se synem se starají o stádo téměř dvou set koz, manželka a dcera vyrábějí z jejich mléka sýr.


Jan Sedlák na dlouhou tradici navázal a založil rodinnou kozí farmu. Toto prestižní ocenění získal na přelomu srpna a září kozí sýr ze šošůvské farmy , a to konkrétně sýr Sedlák se slunečnicí. V minulosti již Sedlákovi za svoje výrobky obdrželi několik ocenění Zlatá chuť Jižní Moravy a Regionální potravina. Kozí sýr ze Šošůvky uspěl na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.