Začátečník Skupiny: Člen. Kdo chce maximálně zdravotně nezávadné mazání (protože si nůž rád máčí v čaji? jiný důvod mě nenapadá) tak nějaké vhodné sádlo, s tím naši předkové mazali všechno, pak možno zmíněnou lékařskou vazelínu, nebo. Jen pro úplnost, čepel není vyleštěná , ale celá pěkně pokškrábaná, takže to bylo v tomhle místě.
Vlivem použití nebo nešetrného broušení, na něm vzniknou rýhy a takový nůž už moc výstavně nevypadá. O péči o korozi ve vzniklých rýhách ani nemluvím. Ani extrémně zašlý nůž není ztracený.
Milovník nožů zvaný Togitogi se rozhodl ukázat, že pokud v rezavém torzu objevíte kvalitativní pokla stojí za to dát si práci s obnovou. Odborník radí, jak správně brousit za pomocí kamenů. Vraťte výrobkům původní tvář díky leštění. Aby jsme docílili perfektního vzhledu výrobků, jenž chcete vyleštit , probíhá proces ve fázích. Výsledkem této práce bude opravdu lesklý a hladký povrch.
Leštíme pro Vás mosaz,. Doleštění čepele nebo střenky teprve dodá vašemu noži nepřekonatelný vzhled. Nabízíme tři základní druhy leštících past: Modrá - polomastná leštící pasta slouží k leštění železa, oceli a nerezu.
Zelená - hrubá, polomastná leštící pasta slouží k předleštění, kartáčování hliníku, mosazi, barevných kovů, . Kdo je zdatnější, nůž je hodně zanedbaný, a hlavně má ty možnosti, může se čepel přeleštit. Karlos a Ramon: omlouvam se za stupidni dotaz, ale s tou houbickou jsem to cetl uz tolikrat, ze to musim vyzkouset. JEMNOU stranou, ne tim rejzakem, co je k tomu . Teď ho musíme napustit lněným olejem, fermeži, či něčím podobným. Olej se na světle polymerizuje a ze dřeva vznikne tvrdý skoro plast, který nebude nasakovat vodu. Ani po vyčištění, vydrhnutí drátěnkou apod.
Stále půl čepele tmavší, liška zmizela napůl, prostě hnus. Tak jsem vyzkoušel metodu patinace octem. Přivedl jsem k varu ocet a na cca 45min do něho nůž naložil. Po vytáhnutí byl krásně skoro černý a po vyleštění a přejetí Ballistolem výsledek takovýto: GK 2. Vážení páni nožíři, mohli byste mi prosím poradit nějaké zásady péče o nůž ? Nepěkné skvrny na čepelích zkuste vyčistit tak, že je budete třít korkovou zátkou namočenou v jemném prášku z pemzy. Dneska je spousta moznosti, jak kvalitne osetrit nuz z uhlikovky.
Nejjednodussi je ho vylestit do zrcadloveho lesku, hur pak bude chytat patinu. DLC, TiNi, AlTi a buhvi jake jeste, zde vsak hrozi riziko popusteni . Lze použít i klasický řemen od kalhot. Ostří díky němu perfektně naleštíme.
Hladkého nože docílíme střídavým ježděním z obou stran směrem od těla. Případně ještě po celém procesu můžeme nůž vyleštit samostatně měkkým hadrem. Začněte nůž ostřit na hrubší straně brousku. V přiloženém návodu si zkontrolujte, která strana je která. Většina kamenných brousků má jednu stranu hrubší, ta se používá pro první obroušení nerovností, zatímco druhá, jemnější strana se používá k naostření, nebo chcete-li vyleštění nože, takže vždy začínejte právě na té . Taky jsem kdysi slyšela otřesnou historku o tom, jak čísi dědeček nůž nikdy nečistil, jen zběžně utíral čepel do chleba, a po . Dnes mít porcelánové nádobí či jako nápojovou soupravu není nic neobvyklého, ale v minulosti to bylo nejpřepychovější zboží, protože se dováželo z daleké Číny.
Porcelán je materiál vysoce . Ocílku seženete v každé prodejně s domácími potřebami. Záleží na tvrdosti ocílky. Vždy by však ocel, z níž je ocílka vyrobená, měla být tvrdší, než nůž , který s ní obtahujeme. Profesionálové, kteří s ocílkou pracují každodenně, .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.