Brambory opláchneme a drátěnkou očistíme, v žádném případě je nezbavujeme slupky. Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou. Dáme do pekáčku nebo jak já dávám do. Přečtěte si rady a zkušenosti na téma zapékací misky - recepty.
Mám zapékací misky různých velikostí.
Moje oblíbená miska : Nakrájím brambory, cibuli, vezmu kousky vepřového, kousek masoxu, vše do misky, osolíme opepříme, trochu oleje, trochu vody a šup do trouby. Máte již svoje vychytané recepty nebo potřebujete získat inspiraci? Připravili jsme pro Vás několik receptů na přípravu jídel v ETA Pečence, ve které můžete péct, zapékat, dusit nebo vařit. Vyzkoušejte jeden z receptů níže a dejte nám vědět, jak vám chutnalo jídlo připravené v ETA Pečence a pokud máte svůj vlastní recept , . Takové jsou dnešní recepty. Inspirujte se nápaditými a lahodnými recepty zapečenými v jedné míse!
Brambory – zelenina, bez které si vaření dovede představit jen málokdo. Zaručený recept , jak je zpracovat, má každá rodina, a tak jsme dneska vyzkoušeli tři redakční rodinné recepty na téma zapečené brambory.
Pekáč nebo zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme do ní střídavě brambory, cuketu, rajčata, cibuli a tvrdý sýr. Omyté cukety rozkrájíme na špalíčky a lžičkou vydlabeme vnitřek tak, aby vznikla miska – dno nechat. Výborný recept na zpracování zbytků rýže a masa z předešlého dne. Vajíčka je možné upravovat i na jiné způsoby než jen uvařená a nebo míchaná. Stačí k tomu zapékací miska a kus zeleniny a vytvoříte parádní snídani.
Mně vajíčka ke snídani naprosto vyhovují, také se ani kvůli vyšší spotřebě neobávám vysokého cholesterolu, protože za něj opravdu vajíčka nemohou. Díky za vynikající recept. Vše jsem na zapékací misce v troubě . MEDOVÝ PERNÍK OD BABIČKY. Milí kuchtíci, sháním nějakou misku na zapékání, nejlépe obdélníkovou – užitím bude nejčastěji na lasagne. MaxwellWilliams porcelánová obdelníková zapékací.
Co vydrží, nepřipéká, dá se dobře umýt (v ruce, myčku nemám). Zaujala mě třeba od GreenPan Dubai lasagne, ale cena mi přijde zcela zbytečně nadsazená. POTŘEBNÉ PŘÍSADY větší hrnky HLM, a půl hrnku vlažné vody, kávová lžička soli, kávová lžička kmínu, půl balíčku droždí (klasické, ne! sušené), zapékací mísa s víkem. Dle chuti: smažená cibulka, slunečnice, ořechy atd.
Připravený krém natřeme na pečivo v zapékací míse. Na tvarohovou náplň navršíme směs z jablek, skořice, případně rozinek.
Můžeme posypat nadrobno nasekanými vlašskými ořechy. Poklademe dalšími kousky namočené veky a pokračujeme ve vrstvách, až je zapékací mísa plná. Zalijte třemi sklenicemi vody a přidejte plátky citronu.
Přikryjte poklicí a nechte min vařit. Dle potřeby přidejte trochu vody a občas zamíchejte. Přidejte koriandr a citronovou šťávu a povařte dalších minut.
Nakonec přisypte olivy a podávejte přímo ze stolu. Zapékací mísa : nejlepší masové lasagne. Tagine je tradiční hliněná zapékací mísa s poklicí kuželovitého tvaru, která je ideální na dušené pokrmy. Můžete ale použít i klasický kastrol s poklicí.
Tip: Tento recept můžete použít i pro mleté jehněčí maso nebo maso z kuřecích stehen. Kdo má rád pálivější jídla, může přidat trochu harissa pasty.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.