Sprinklerová nádrž

Nádrže slouží k akumulaci pohotovostní zásoby požární vody u nákupních, logistických center a průmyslových zón. Součástí návrhu sprinklerového zařízení musí být projektová dokumentace a hydraulický výpočet. Jeho účelem je stanovit rozměry potrubí, velikost nádrže na vodu a velikost čerpadel.


U současných potrubních rozvodů se provádí hydraulický výpočet na PC. Z ekonomických důvodů se používají okruhové .

Ve vlastní nádrži je umístěna armatura se dvěma nezávislými plovákovými ventily. Dodávka napájení z rozvodu vody končí obvykle šoupátkem či ventilem před lapačem písku a další je již dodávkou odborné sprinklerové firmy. Pro určení velikosti nádrže je třeba počítat nad hladinou s prostorem 6až 800 . WOLF SYSTEM lze k akumulaci sprinklerové vody vhodně využít.


Sprinklerové nádrže stavíme v podzemním i nadzemním provedení. Legenda : 1- hlavní nádrž , 2-hlavní čerpadlo, 3-řídící ventil suchý, 4-řídící ventil mokrý, . V případě požáru dojde k zahřátí tepelné pojistky sprinkleru na otevírací teplotu což způsobí její prasknutí nebo roztavení a otevření sprinkleru s následným poklesem tlaku v přívodním potrubí.

V případě zásobní nádrže musí být použito minimálně dvou čerpadel a nádrž musí mít plný objem, tj. Tento typ zdroje vody se předepisuje např. OHnebo pro sprinklerová. Prádelna Berendsen Velké Pavlovice - celkový pohled na strojovnu SHZ a zásobní nádrž , Pohled na chráněný objekt.


Může se použít nádrž s plným (požadovaným) objemem nebo nádrž s redukovaným (sníženým) objemem a se stálým přívodem vody. Ocelové smaltované nádrže je možno s výhodou použit jako stabilní zásobníky požární vody pro sprinklerové systémy. Je pravdou,že hlavní nákladovou položkou sprinklerové instalace jsou vodní nádrže.


Projekční předpisy stanovují striktně hlavní parametry hasicícho zařízení, ke kterým patří provozní čas, intensita dodávky hašení a plocha, ze které se množství vody, resp. Tyto parametry sprinklerového hasicího . Stávajcí objety, které jsou v centrech měst rekonstruovány na hotely jsou typické nedostatkem prostoru pro technologická zařízení a nádrže vody. Strojovna a nádrž se tak umisťují do sklepů objektu. Potrubní soustavy sprinklerů se společně s dalšími instalacemi umisťují do snížených stropů.


Při rekonstrukcí je někdy . Před- pokládá se, že vodu, jako u polostabilního provedení, budou následně po vyčerpání nádrže dodávat cisternové automobilové stříkačky. Využítí sprinklerů v požární ochraně budov se datuje již od konce 70.

Tehdy však byly sprinklery daleko jednodušší, ale poskytovaly. Tím dojde k výraznému snížení případných škod způsobených vodou a minimalizaci potřebného množství vody v požární nádrži. Diplomové práce se zabývá navržením podzemní hasicí sprinklerové nádrže pro obchodní dům Sconto v Hradci Králové.


Stavební jámy kruhového průřezu . Jejím cílem je navržení a následné posouzen této konstrukce. A to jak jejich stěn, které jsou řešeny jako. Nadzemní nádrže na ďešťovou nebo závlahovou vodu, požární nádrže , nádrže na kejdu, sprinklerové nádrže. Kompletná realizácia na kľúč .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.