Sušení švestek recept

Troubu znovu zapneme a po dobu hodin sušíme při 70°C, následně opět na hodin . V obou případech k sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) plody, bez známek poškození či hniloby. Většinou se švestky suší celé a neloupané, přičemž je na plech i do sušičky skládejte omyté, ale osušené. Opatrně vypeckujeme (natrhneme co nejméně a prstem vytáhneme pecku).


Dáme je na plech a začneme v troubě.

Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka, houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt? Doba sušení : 8-hodin. Sušení masa v sušičce (jerky) Sušení. Recept na klasickou českou nádivku ze sušených švestek podle Sandtnerové.


Je vynikající do českých koláčů nebo buchet. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. V tomto stavu je lze kromě přímé konzumace používat také do mnoha receptů.

Postup procedury sušení švestek je velmi jednoduchý. Klasická černá omáčka se bez povidel také neobejde a švestková omáčka zase skvěle ladí s tmavými masy nebo zvěřinou. Velmi chutné a zdravé jsou i sušené švestky , které jsou dobré do snídaňových kaší, ale i do játrových paštik. A sušené švestky obalené ve slanině.


Křížaly jsou sušené stroužky, plátky nebo půlky různých druhů ovoce. Neobsahují konzervační látky, dodají energii a mají málo kalorií. Nejznámější jsou jablečné, ale v chuti nezůstanou pozadu ani sušené hrušky, švestky , meruňky nebo hrozny. Chcete si doma vyrobit křížaly, sušené švestky , nebo usušit jiné ovoce?


Správně usušené křížaly jsou pružné a . Je to jednoduché, podle tohoto receptu to zvládne každý. Nejlepší je když začnete. Ahojte, můžete mně prosím poradit, jak nejlépe usušit švestky (sušičku nemám). Povidla mám ještě z loňska a jestli to čte nějaký chlap, fakt to není škoda,.


Při sušení poklesne obsah vody. Sušíme zejména švestky. Předsušíme je na slunci,nebo až hodin v sušárně při teplotě asi 40°C.

Po pětihodinové přestávce je dále sušíme při 70°C asi hodin. Po opětovném několikahodinovém přerušení sušení nakonec švestky dosušujeme při teplotě 65°C. Dužnina usušených švestek musí . Ovoce by mělo být čerstvé a zralé. Nejčastěji se doma suší jablka, hrušky, meruňky, švestky , hrozny, borůvky a další druhy ovoce. Z tropických plodů jsou pro sušení nejoblíbenější banány, ananas nebo kiwi.


Děvčátka moje, díky za radu, ale musím se Vám přiznat že jsem to vzdala. Protože jak jsem stará tak jsem bl. Omyté ¨švestky dala na plech na pečící papír - 1. Sušené švestky si dnes běžně můžeme koupit v obchodě. Ale nejsou příliš levné a hlavně při domácím sušení švestek budeme mít jistotu, že výsledný produkt máme bez chemikálií, bez kterých se průmyslové sušení neobejde.


Což je velkou výhodou pro nás. Recepty , rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Nahlásit chybu v receptu.


Vyjděme tedy z příkladu, že máme kýble zralých švestek nebo hrušek, a co s tím. Pokud chceme mít sušené ovoce v množství větším než malém nebo potřebujeme zvítězit nad záplavou letos tak hojných švestek , .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.