Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice. Osolte, opepřete, trošku polijte olejem,. Nakrájíme na kostky a přidáme koření - sůl,pepř, mletou papriku, zázvor, kari.
Necháme odležet do druhého dne. Rozděláme oheň a do lorny dáme na sádlo zpěnit nakrájenou c.
Pivní vrabci Kostky bůčku (bez kosti) ochucené kmínem, solí a pepřem, upečené v troubě zasypané cibulí a česnekem, podlité pivem smíchaným s worcesterskou omáčkou a kečupem. PL rajského protlaku PL worchestru kmín pepř sůl Bůček . Maso osolit, opepřit ,zakápnout olejem a nechat do rána odležet, před úpravou na lorně jen počesnekujeme. Maso na lorně recepty, které budete milovat. Příprava v hrnci na otevřeném ohni, pokud to není nějaký „Eintopf“, je ale také limitována jen na několik vhodných receptů tudíž byste musel specifikovat alespoň váhu každého druhu masa které . Velké kusy masa 2-kg osolíme, opepříme, složíme do řeznické lorny , dáme na oheň (topeniště zhruba stejné jako když se peče prase na rožni, tentokrát však topíme přímo pod lornou ), přidáme všechny ingredience včetně ostatního koření a podlijeme trochu vodou.
Přiklopíme druhou lornou a dusíme. Už léta dělají maso ve velké dvoukomínkové lorně moji mužští kolegové na konec školního roku.
Ale až loni jsem zjistila, že malé lorny , takové rodinné, na 6-porcí, lze koupit na netu. Pod lornou se topí dřevěným uhlím . Maso v lorně se udí, peče a dusí zároveň a jeho chuť je skvělá. Postup přípravy receptu. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín.
Ohnivou lornu umístěte na gril a nechte rozehřát tak na 1stupňů. Poté bůček dejte kůží dolů, podlijte teplou vodou, přidejte bobkové listy a sušené chilli . Osmahněte ji do růžova a zaprašte trochou mleté papriky. Přidejte hovězí maso , nechte . Podlijeme vodou a dáme na gril. Tedy velkého pekáče naplněného masem a zeleninou a poté dušeného na ohni.
Když se podívám na internet, tak tento pojem je minimáně užívaný. A je stejně tak zajímavé, že lornu (případně i lodnu) má tady v podhůží kde kdo. Možná místní záležitost. Lorna , která slouží k přípravě masa kombinací dušení, uzení a pečení. Ideální pro přípravu špíźů, ryb, gulášů, ragů, dušeného masa , polévek atd.
Popřípadě k ukládání hotového masa.
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Omyté a osušené maso nakrájíme na silnější plátky (- cm). Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kostičky a anglickou slaninu naopak nadrobno. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu.
Maso osolíme a vložíme na dno pekáčku, posypeme kmínem a přidáme zeleninu, kterou opět osolíme, navrch dáme pokrájenou . Která z receptur je původní a pravá jsem sice nezjistila, ale to nevadí, všechny chuťové variace stojí za vyzkoušení. V tom spočívá krása a genialita této slovenské speciality. Její příprava je jednoduchá, že se do její přípravy. Pokud se chystáte grilovat vepřové maso prostudujte si toto praktické video - najdete zde postup jak.
Obsah: Příprava a zrání masa , jeho kvalita. Kuchyňská úprava jehněčího masa. Rožnění jehněte - (ovce, berana) Způsoby grilování a pečení 1. Pikantní pečená skopová kýta 2. Jehněčí kotlety po anglicku 5.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.