Kremrole ze šlehačky

Zlatá Haná a nebo máslo. Těsto si zpracujte na vále ručně a dejte si pozor, aby byl tuk dobře zapracovaný do mouky. Může se stát, že mouka málo saje a bude potřeba ještě lžíci mouky přidat. Tématické fráze: trubičky ze šlehačky kremrole recept šlehačka recept domácí šlehačka šlehačkové kremrole jablečný sníh do kremrolí recept na slehacku jablečné recepty kremrole s jablečným sněhem závin ze šlehačky recepty ze slehacky šlehačka moučníky ze šlehačky sněhové trubičky ze šlehačky šlehačka do . Jednoduché kremrole ze šlehačky 4g hladké mouky 2g změklého másla ( případně Hery) 2ml smetany na šlehání špetka soli plná lžíce octa Sníh bílky z velkých vajec 1g cukru krupice pár kapek citronové šťávy Prošlehané vajíčko na potření Moučkový cukr s vanilkou na pocukrování.


Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát.

Okraje pruhů se mají mírně překrývat. Pak kremrole potřeme rozšlehanými vejci, složíme je na . Jednoduché a vynikající, jen jsem je (s ohledem na chutě své rodiny) naplnila šlehačkou famozní! Mám radost, že jsem získala dobrý recept- těsto skvělé a jednoduché, výborně se s ním pracuje. Na krém si svaříme šlehačku s vanilkovým a moučkovým cukrem, necháme do druhého dne v lednici, pak vyndáme, aby šlehačka s máslem měla stejnou teplotu. Ušleháme máslo a postupně za stálého šlehání přiléváme šlehačku.


Těsto: Nastrouháme tuk, přidáme mouku se šlehačkou a zaděláme těsto. Mouku dáme do mísy, přilijeme šlehačku a zcela měkké máslo.

Vařečkou a potom rukou vypracujeme těsto. Potom vezmeme plechové trubičky na kremrole (koupí se v domácích potřebách) a zvenčí je vymažeme. Jinak ale proti listovému těstu nic nemám, pokud je domácí a připravené z másla, je to delikatesa :)) Nicméně na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a. Ivo, zdravím Vás, lemon curd přidávám do sněhového máslového krému a mascarpone se šlehačkou , ale do sněhu s ním nemám zkušenost.


Máte po nedělním obědě chuť na něco sladkého ke kávě? A co takhle křehké kremrole plněné nešizenou šlehačkou ? S naším receptem to bude hračka. Je to těsto jednoduché a ve velké oblibě,jak na kremrole tak na šátečky. Já ho používám i na vánoční cukroví.


Vše na vále dobře,ale rychle propracujeme a dáme na hodiny do lednice,aby se dobře rozložila mouka. Je pro vás návštěva cukrárny to samé, jako pro malé dítě výloha hračkárny? Pro své oblíbené zákusky už ale nemusíte chodit daleko do obchodu a pouze je lačně pozorovat – naučte se je připravit samy doma. Uvidíte – ani rakvičky, ani kremrole nejsou vůbec žádná věda.


LŽ octa vejce na potření na náplň bílků špetka soli 3g cukru krupice pár kapek citr. Kremrole ze šlehačky 4g hl. Zpracované těsto dáme do lednice odpočinout asi na hod (já chvátala a tak šlo na hodinu do mražáku). Před podáváním mírně pocukrujeme moučkovým cukrem.


Náš tip: Pokud chcete kremrole obměnit, naplňte je přislazenou pařížskou šlehačkou.

Tu nachystáte tak , že čokoládu na vaření rozpustíte ve smetaně na šlehání (pozor, nesmí se vařit), přidáte dkg cukru moučka a vychladlé vyšleháte se ztužovačem šlehačky. Dozlatova upečené kremrole z mouky, tuku, žloutku a smetany, nakonec plněné ochucenou šlehačkou. Listové těsto rozválíme a nakrájíme na proužky asi tři centimetry široké. Během pečení je čas si připravit do kremrolí bílkovou náplň - v páře vyšleháme dotuha bílky s cukrem.


Jako druhou variantu náplně si můžeme připravit pařížskou šlehačku. Tu získáme, když nastrouháme čokoládu a nasypeme ji do šlehačky. Potom postavíme na oheň a pomalu zahříváme až do varu.


Holky,poradíte někdo,jaký recept na kremrole -trubičky, mám domácí recept z lístkového těsta,první se dělá závinové těsto,druhé máslové a pak se 3× překládá. Tipuju, že pařížská šlehačka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.