Výška digestoře norma

Pro správnou funkci digestoře je důležitá i kvalitní montáž, zvolit správnou výšku digestoře nad varnou deskou. Výška se liší dle toho, jestli je varná deska plynová nebo elektrická (indukční). Výška digestoře nad plynovou varnou deskou by měla být cm.


Je nejdůležitějším technickým parametrem digestoří a proto je mu věnováno více prostoru. Odsavače mohou mít svůj .

Jak vysoko máte digestoř ? Napište mi jak to máte vy. V případě instalace digestoře nad elektrický sporák, je tato vzdálenost cm. Pokud výrobce digestoře předepisuje v návodu. U zabudované chladničky a pečicí trouby jsou důležité nejenom rozměry, zapomenout se nesmí na odvětrávání spotřebičů.


Digestoř bez odtahu do komína (recirkulační) neodstraní škodlivé zplodiny a hlavně páru. Bezpečnostní normy při dodržování vzdálenosti.

Nejen, že je důležité dodržovat pravidla umisťování kuchyňských spotřebičů, je rovněž nutné respektovat další bezpečnostní normy , které se hlavně týkají varné desky. Vzdálenost kolem varného centra. První digestoře byly vyrobeny z plexiskla, ale často docházelo k haváriím. Důvodem byl fakt, že se vařilo na plynových sporácích a výška se přizpůsobovala výšce člověka. Postupem času, kdy docházelo k modernizaci kuchyní, muselo dojít i ke změně výrobní . Výkon digestoře vypočítáme jednoduše tímto příkladem.


Objem místnosti: (šířka ) × (délka) × ( výška stropu) = 2m³. Pokud je kuchyňská část propojena s obývacím prostorem, je potřeba započítat celou plochu . Například dbát na správnou výšku pracovní plochy, horní skříňky umístit jen do určité výšky , mezi sporákem a digestoří ponechat dostatečný prostor, aby pára a vůně z jídla sice mizela co nejrychleji tam, kam patří, ale abyste si přitom nerozbíjeli čelo při každém naklonění nad hrncem. Architekti o těchto pravidlech hovoří . Avšak dnes již existují digestoře v šikmém provedení, které umožňují montáž již od 4mm nad varnou deskou. Ale i tak se vždy řiďte doporučeními . Plánujete novou kuchyň či doplňujete tu stávající a dostali jste se k položce digestoře.


Poradíme vám, jak ji vybrat. Volba typu odsavače par.

Z hlediska volby digestoří je nutné se zaměřit hned na několik parametrů. V první řadě si musíte ujasnit, jaký typ odsavače par můžete do své . Výška nad elektrickou varnou deskou by měla být cm. Jsou opatřeny filt- rem, který je třeba měnit dle pokynů vý- robce.


Další info o výběru digestoře. Jejich provozje tedy dražší. Platí, že vzduch v místnosti by se měl vyměnit 10krát, lépe však 16krát za hodinu. Důležitá je i výška a umístění. Aby byl pracovní pobyt v kuchyni příjemný, je třeba znát několik základních ergonomických pravidel.


Zároveň se tím vyvarujeme některých do nekonečna se opakujících chyb, kterými jsou: digestoř s neodpovídajícím výkonem, nevhodné výšky i délky pracovních ploch, sporák umístěný až v rohu a celkově špatné řazení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.