Pečení v lorně

Lorna , která slouží k přípravě masa kombinací dušení, uzení a pečení. Ideální pro přípravu špíźů, ryb, gulášů, ragů, dušeného masa, polévek atd. Popřípadě k ukládání hotového masa. Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín.


Ohnivou lornu umístěte na gril a nechte rozehřát tak na 1stupňů.

Poté bůček dejte kůží dolů, podlijte teplou vodou, přidejte bobkové listy a sušené chilli papričky. Přiložte cibule a zavřete lornu horním dílem. Maso vyndejte z misky a promíchejte s harissou nebo nasekanými feferonkami. Kusy masa rozložte do lorny.


Poházejte nakrájenými paprikami, podlijte pivem, zakryjte a pečte nad dřevěným uhlím nebo tvrdým dřevem asi - hodiny. V průběhu pečení kontrolujte, podlévejte pivem . Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice. Dušan: ano, Dušane - a nejen díra, je to komínek ve dně, takže se tamtudy do lorny při pečení nebo dušení dostává kouř z ohně a hotové jídlo je jím navoněné.


Velké kusy masa 2-kg osolíme, opepříme, složíme do řeznické lorny , dáme na oheň (topeniště zhruba stejné jako když se peče prase na rožni, tentokrát však topíme přímo pod lornou ), přidáme všechny ingredience včetně ostatního koření a podlijeme trochu vodou.

Přiklopíme druhou lornou a dusíme. PL rajského protlaku PL worchestru kmín pepř sůl Bůček nakrájíme na kostky, cibuli na proužky, česnek na plátky, vložíme do pekáče, dochutíme, posypeme cibulí a česnekem Pivo rozmícháme s protlakem zalijeme Pečeme na 2°C. Už dlouho nebyl čas na udělání lorny. Tedy velkého pekáče naplněného masem a zeleninou a poté dušeného na ohni. Když se podívám na internet, tak tento pojem je minimáně užívaný.


A je stejně tak zajímavé, že lornu ( případně i lodnu) má tady v podhůží kde kdo. Možná místní záležitost. Fiery Pot, která umožňuje grilování, pečení , dušení a uzení masa, zeleniny. Grilovací lorna Fiery Pot se používá na zahradních grilech a ohništích. Ingredience : 1-lžíce sádla.


Už léta dělají maso ve velké dvoukomínkové lorně moji mužští kolegové na konec školního roku. Ale až loni jsem zjistila, že malé lorny , takové rodinné, na 6-porcí, lze koupit na netu. Maso v lorně se udí, peče a dusí zároveň a jeho chuť je skvělá. Pod lornou se topí dřevěným uhlím . Je spousta druhů masa, které stačí prostě vzít a upéct, nepotřebují víc než trochu soli a pepře a výsledek bude vždycky skvělý.


Zvěřina mezi ně nepatří. Za vynaložený čas a péči se vám ale bohatě odmění. Podlijeme vodou a dáme na gril.


Jde o to, že maso vaří a ten kouř co jde tou trubkou , tak to ještě udí!

Není to nic složitého, ale to maso z Lorny je super :) . Nakrájíme na kostky a přidáme koření - sůl,pepř, mletou papriku, zázvor, kari. Necháme odležet do druhého dne. Rozděláme oheň a do lorny dáme na sádlo zpěnit nakrájenou c. ORIGINÁLNÍ CHUT´A VŮNĚ PŘIPRAVOVANÝCH POKRMŮ. KČ, MOŽNO POSLAT NA DOBÍRKU. Při větším počtu kusů možnost slevy prodejní ceny.


LORNA JE URČENA PRO SPOLEČNOST AŽ 12LIDÍ. NEREZOVÁ GRILOVACÍ LORNA. Zobrazit telefon: Chlumec nad Cidlinou, okres . Vepřová krkovička trochu jinak - s výbornou vypečenou zeleninou.


Recept na vydatný nedělní oběd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.