Třešňový kompot v troubě

Třešňový kompot z trouby. Kompot z trouby jsem prvně zkoušela před pár lety. I přes nepřízeň počasí se nakonec sousedovi urodilo třešní, že nevěděl, co s nimi, tak jsem dostala nejen třešně, ale od manžela i bojový úkol - kompot. Prohledala jsem internet, dala hlavy dohromady s mojí starší sestrou - a bylo.


Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev,. Na plech dáme sklenice (mně se vešlo sklenic), podlijeme trochu vodou, stačí cca 5-2cm a dáme do předehřáté trouby na 160°C na min.

Prosím Vás, nemáte někdo zkušenost jak zavařit v horkovzdušné troubě maso a paštiky? Při přípravě klasických kompotů potřebujete pouze vodu a cukr, pracovní postup je u všech kompotů obdobný. Vložte jahody ve vhodné nádobě do mikrovlnné trouby , posypejte cukrem a polijte vodou. Zavařit a otočit dnem vzhůru. ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY . V tomto receptu najdete dva způsoby zavařování třešní.


Na kompot se hodí tmavší třešně nazývané srdcovky. Světlé chrupky nevynikají ani barvou ani chutí, proto je raději použijeme do míchaných marmelád.

Omyté třešně skládáme do dobře . Na přípravu kompotů: cukr, dobře vymyté sklenice s kvalitním víčkem, speciální zavařovací hrnec nebo velký obyčejný hrnec s teploměrem. V troubě se dají naplněné sklenice na plech s vyšším okrajem, zalijí se vodou a nechají se minut péct. Sladkokyselý třešňový kompot.


Když jsem před pár lety začala cukr vytěsňovat z mojí kuchyně, logicky na řadu přišly i marmelády a kompoty. Já pro jistotu po omytí dávám sklenice (bez víček) ještě na plech a strčím tak na 5-minut do trouby , která je nastavena na 50°C. Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto.


Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30. Vypracujeme těsto, plníme (vtlačujeme) ve slabé vrstvě do formiček - košíčků, formičky ničím . Podáváme s vařenou rýží . Kuřecí stehno vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Těsto upečeme v předehřáté troubě dozlatova.


Po upečení těsto rozřízneme nožem na dva pásy o šířce cm. Připravíme si třešňovou náplň. V odložené šťávě rozmícháme dvě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.