Šetříme vodou

I když žijeme v Evropě, která je považována za oblast s dostatečnými zdroji vody , přibylo za posledních let dramaticky období sucha, jež jsou také čím dál intenzivnější. Nezbytnost zachování přírodních zdrojů budoucím pokolením znamená rozumné čerpání přírodních zdrojů, které nepřesahují možnosti jejich přirozené . Z kohoutků v kuchyních, koupelnách nebo na zahradě proteče denně několik hektolitrů vody. Asi polovina z toho se dá ušetřit, pokud si osvojíme několik zásad a budeme se snažit důsledně je dodržovat.


I když se nám to může zdát neuvěřitelné, podle statistik spotřebuje denně jeden člověk 1až 1litrů vody.

Ve čtyřčlenné domácnosti tak proteče denně do odpadu 4až 6litrů denně, což je při ceně vodného a stočného korun za kubík až korun denně, ročně potom až tisíc korun. Opravte místa, kudy uniká voda , jako jsou kapající kohoutky, záchody nebo vodovodní potrubí. Po čase se i drobné kapání promění ve velké množství vody. Nechte si nainstalovat šetříče vody. Příklad: Co Vás mohou stát úniky vody ve Vaší domácnosti: . Co všechno ovlivňují šetřiče v domácnosti.


Neplatíte vodné za zbytečnou vodu.

Ve stejném množství vody se osprchuje více lidí. Stačí menší a levnější akumulační . Za vodu doplácíme každý rok. Letos snad nejvíc za poslední čtyři roky. Už nevíme, kde ušetřit,“ stěžuje si Zdena z Prahy, která žije s manželem v bytě o velikosti metrů čtverečních.


Chtějí proto vyměnit starý záchod za nový. Věří, že úsporné splachování by jim mohlo pomoci. Vysoká spotřeba vody se podepisuje také na vaší peněžence, její cena každoročně roste, aktuálně se pohybuje kolem Kč za kubík (m3). Vodou přitom můžete šetřit každý den i ve své domácnosti.


Stačí, když budete pozornější k automaticky vykonávaným činnostem a lehce změníte některé návyky. Ať již chcete šetřit přírodu, či vaší kapsu, vždy se vám vyplatí se zamyslet nad spotřebou energií a zdrojů ve vašem bytě či domě. Dnes se podíváme na spotřebu vody. Pokud máte vlastní tip na úsporu vody v domácnosti, můžete se s ním podělit s ostatními čtenáři v diskuzi pod článkem.


Uprednostňujte krátke sprchovanie pred kúpaním, ušetríte tak až teplej vody. Jednoducho môžete šetriť vodu aj v kúpeľni. Priemerný prietok vody z kohútika je deväť litrov za minútu.

Nenechávajte vodu tiecť bez prestávky. Pri umývaní zubov použite radšej malý pohárik, . Racionální využívání vody v domácnostech není jen otázka úspory peněz. Je to také záležitost ekologická a etická.


Zbylá tři procenta představují vodu sladkou, která může být použita jako voda pitná. Ovšem z těchto tří procent jsou dvě . V našich zeměpisných šířkách proudí voda do domácností neomezeně vodovodními kohoutky a málokdo z nás se tak zamyslí nad tím, jestli vodní zdroje využíváme na maximum. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima.


Je mnoho jednoduchých způsobů, jak se mohou vaše děti naučit šetřit vodu. Animovaný příběh jim ukáže ty nejčastější případy, kdy zbytečně přicházíme o pitnou vodu a jak tomu mohou zabránit. Obzvláště nyní v období velkého sucha je zapotřebí šetřit naše vodní zdoje.


Nezapomínejme na to, že více než miliarda lidí na . Vodu v divadle spotřebovávají jednak přímo lidé – zaměstnanci i návštěvníci divadla, ale také různé technologické systémy. Vždyť voda je například i nosičem tepla v topném systému. Přímou spotřebu pitné vody jsme omezili osazením speciálních úsporných perlátorů se zvýšeným spořícím efektem na výtokové . Abychom za pár let neskončili úplně na suchu, můžeme se řídit několika jednoduchými pravidly, jak šetřit vodou a tím i . Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko vody denne spotrebujete? Prečo je také dôležité, aby sme ňou šetrili a nebrali ju ako obyčajnú samozrejmosť? Vzhľadom na to, že až povrchu Zeme pokrýva voda, by sa mohlo zdať, že vody máme dostatok.


Prečo ale potom v spoločnosti stále viac rezonuje otázka šetrenia vody. Krásná zahrada i když šetříme vodou : jak na to - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata. DPH u dodávek vody poskočilo ze na. Ještě před měsíci se platilo za kubík vody v Praze 6korun, nyní už 7korun včetně DPH.


Tedy skok více než patrný (přičemž „meziskokem“ bylo loňských 6korun). Mimo Prahu je voda většinou ještě dražší. Veľký výber produktov na šetrenie vody , Perlatory, sprchové hlavice a iné šetriče.


Hodnocení, recenze, slevy a další informace o obchodu Šetříme vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.