Nálev na hruškový kompot

Hľadáte recepty na prípravu hruškového kompótu? Vyberte si z ponuky najlepších receptov na hruškový kompót online. Hruškový kompót a množstvo ďalších chutných receptov.


Hrušky by neměly být přímo načesané ze stromu, ale měly by se nechat několik dní tak . Recepty pro vaši inspiraci. Základní hruškový kompot.

Hrušky po jedné oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme jádřinec. Hned je vkládáme do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědly. Na nálev svaříme l vody s cukrem. Do každé sklenice přidáme hřebíčky a kousek skořice.


Pak hrušky zalijeme horkým. Zavařování ovoce v domácích podmínkách. Setřeseme do sklenic, po naplnění sklenic ovoce . Hřušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince.

Vodu přivedeme k varu,hrušky do ní na chvilku ponoříme, potom schladíme ve studené vodě. Takle zavařovala už moje babička a na nové způsoby zavařování jsem si nějak nezvykla :yes: Odpovědět . Hrušky s ořechy, hřebíčkem a celou skořicí - recept na letošní konzervaci vaší úrody Vareni. Nakrájené hrušky zalijeme vodou s trochou kyseliny citrónové, což nám zajistí, že hrušky nezhnědnou. Tvrdé hrušky krátce povaříme v okyselené vodě a poté je uložíme do sklenic. Nálev připravíme povařením vody , . Hrušky, citrón na kolečka, hřebíček, celá skořice, cukr, voda.


Hrušky rozkrojíme na čtvrtky, oloupeme, vekrájeme střed a vložíme do vody s citronovou šťávou aby nezhnědly, . Máme veľmi radi hruškový kompot a preto v žiadnom prípade nesmie chýbať na polici. Milé varecháčky, asi potrebujem jednoduchú a spoľahlivú radu. Už som to vzdala a asi štyri roky nezavárala hrušky, ale zas ich je toooľko krásnych na strome, no čo s nimi?


Poraďte prosím ako zavárate hrušky Vy čo ich . Ak si chcete hrušky zavariť a pochutnať si na nich aj v zime, vyskúšajte. Na kompótovanie sú vhodné skoro všetky sorty hrušiek obratých pred konzumnou zrelosťou, keď dužina začína mäknúť, je však ešte pevná a svetlo zafarbená. Nedostatočne sterilizované hrušky sú tvrdé, príliš dlho sterilizované sú veľmi mäkké a nálev obyčajne ružovo zafarbený.


Musí sa ale pripraviť z kvalitných odrôd a dodržať správny postup. Na hruškový kompót sú vhodné odrody pravidelných tvarov s jemnou, ale tuhou dužinou, ktorá je aromatická. Zalijeme nálevem, který je neutrální snad na všechno ovoce.

Na litrů vody dávám kg cukru, badyány a asi hřebíčků. Hrušky oloupeme, nakrájíme a plníme do sklenic. Kdo má rád sladší nálev , přidá cukr. U nás nemusíme moc cukru - tohle je tak akorát.


Pak naskládáme do sklenic, do každé jsem dala hřebíčky. Troubu rozehřát na HV 15 sklenice poskládat na plech tak, aby . Zralost – má na barvu kompotovaných hrušek zásadní vliv. Pozor, neměly by ale být příliš tvrdé. Kyselina – pomůže také, když oloupané . Na kilogram hrušek potřebujeme přibližně kilogram švestek. Omytou a oloupané hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s rozpuštěnou kyselinou citronovou.


Oprané švestky rozpůlíme a vyndáme pecky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.