Jura druhohory

Její začátek je datován přibližně před 2miliony let, konec před 1miliony let. Juru charakterizuje druhá největší transgrese . Velké pohyby kontinentů však. Stačí otevřít a budeš v obraze. Amoniti, rozvoj dinosaurů, ryboještěři, první žáby a praptáci.


Začátek alpinského vrásnění, vznik Atlantského a Indického oceánu, dopad velkého meteoritu.

Vymření dinosaurů, počátek krytosemenných rostlin. Byly před 2až 1miliony let. Kontinenty začaly dostávat dnešní . Druhohory (Mesozoic age). Trias (2až 2mil. let).


Křída (1až mil. let). Jura (2až 1mil. let ). Podle staré generace geologů tvořily druhohory neboli mezozoikum druhou velkou éru v historii Země. Protože to bylo jakési přechodné údobí, je možné je právem považovat jak za geologický .

Začali sa asi pred 2mil. Vymedzil ich v roku 1James Philips. V Evropě nedosáhla takové intenzity. Podľa nálezov horninách bol život v . Objevili se i první žáby (trias), první ptáci ( jura ) či hadi ( jura ). Rozpad kontinentu Pangea. Na západě Ameriky vznikají pásemná pohoří.


Koncem střední jury velká záplava až do jejího konce ( zaplavena část S. Ameriky, velká část Asie, Afriky, Indie a západ Austrálie). Podnebí teplé a stabilní. Delí sa na tri útvary: najstarší – trias, stredný – jura a najmladší – krieda.


Mezozoikum ( druhohory ) éra před 2až miliony let. Kenozoikum éra před miliony let až po součastný světě. Před miliony lety Třetihory, čtvrtohory. Ve třetihorách a čtvrtohorách na Zemi panovali ptáci a savci, ale dinosauři již záhadně vyhynuli. Mapy poskytují rámcovou . Velký třesk, neboli Big Bang teorie, popisuje raný vývoj a tvar vesmíru.


Přirozeným důsledkem velkého třesku je, že vesmír měl v minulosti vyšší teplotu a hustotu. Termín „velký třesk“ se v užším smyslu používá pro označení časového bodu, kdy začalo pozorované rozpínaní vesmíru, v širším smyslu na označení . DRUHOHORY křída jura trias 2mil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.