Hrášek ve slaném nálevu recept

Hrášek vyloupeme z lusků. Z vody a soli si připravíme -ní roztok - g soli na litr vody. Nálev necháme přejít varem. Stejně můžeme zavařovat i květák, fazolky, kedlubny či pórek.


Rychle scedíme a ochladíme studenou vodou, pak volně nasypeme do sklenic a zalijeme.

Mírně povařený hrášek smíchaný se solí, zalitý vodou. V knížce Konzervujeme ovoce, zeleninu, houby, maso jsem našla tento recept. Promícháme jej se solí, nasypeme do zavařovacích skleniček a zalijeme . Uzavřeme víčky a uložíme na chladném místě.


Další články autora: Vánoční pečení vás . Tento slaný nálev můžete využít při nakládání polévkové zeleniny,čerstvou polévkovou zeleninu mrkev,petržel,celer,květák,kedlubny,zelený hrášek ,všechny druhy zeleniny očistím,nakrájím na malé kostičky a syrové nevařené naložím do sklenic nebo zaleju slaným studeným nálevem a sterilizuju . Sterilovaný hrášek (ve slaném nálevu ) recepty , které budete milovat.

I zelenina pro zavařování má být pokud možno čerstvá a dobře vyzrálá, jen okurky, fazolky a hrášek se sklízejí vlastně nezralé. Zeleninu neokyselenou, tedy pouze ve slaném nálevu , je nutno sterilovat teplotami přes 1°C, což lze ovšem v domácích podmínkách jen těžko spolehlivě provést. This Pin was discovered by Linda Kundrátová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


Fazole asi minut předvaříme, pak scedíme naložíme do sklenic zalijeme slaným nálevem , zavíčkujeme a sterilizujeme minut při 1stupních. Ale vyskytnul se problém, že fazole z jednoho záhonu, ač připravovány naprosto stejně, byli tvrdší než ze záhonu druhého (stejná odrůda). Lahodný hrášek v mírně slaném nálevu je vhodný do polévek, salátů či jako příloha.


Tipy na recepty (viz QR kód). Pak přidáme uzené a krátce společně osmahneme. Nakonec vše doplníme hráškem , osolíme, okořeníme a podlijeme nálevem z hrášku. Zelený hrášek po česku podáváme jako předkrm a je vhodný s celozrnným nebo slaným pečivem. Také zelí a květák nejsou špatné suroviny ke sterilování.


Také nabízíme recepty na zavařování zeleniny. Těšíme se na vaše recepty a na vítězky naší výzvy! Partnerem naší diskuse jsou produkty Bonduelle.

Náš tip na skvělý hrášek : BONDUELLE, evropský specialista na zpracování zeleniny, byl v rámci testování kvality sterilovaných hrášku na českém trhu, s výrobkem Bonduelle hrášek v mírně slaném nálevu , vyhodnocen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.