Jak se dělá rybízová marmeláda

Jul Domácí rybízová marmeláda není „mlsouny“ příliš vyhledávaná, zato najde poměrně široké uplatnění v kuchyni jako koncentrovaný ovocný polotovar. Příprava domácí rybízové marmelády je velice snadná a poměrně rychlá. Nabízíme návo jak udělat domácí rybízovou marmeládu – snadno, rychle, levně . Jun Recept na domácí džem z rybízu. Ostatně, udělat rybízový džem je poměrně snadné.


Jul Na mnoho zahrádkách právě teď dozrává rybíz.

Mnoho lidí ho zavařuje a dělá z něj domácí marmelády nebo džemy. Všichni jsme v dětství milovali marmelády a džemy od babičky. Nyní je sezona rybízu , když ho budete . Cely červený rybíz i se stopkami vaříme minut. Film byl natočen v rámci společného projektu Junáka a Slovenského skautingu, podpořeného z Evropského.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Rybízu se nám vždy urodí tolik, že nevíme, co s ním. Spolehlivě to jistí marmeláda, kterou dělám podle receptu tak jednoduchého, že snazší to už ani být nemůže.

Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není třeba vůbec žádný želírovací přípravek, vystačím jen s cukrem. Celé červené ríbezle i so stopkami varíme minút. Potom ich prepasírujeme.


Máme pro vás několik rad a vyzkoušených receptů našich čtenářek, jak si domácí rybízovou marmeládu uvařit. Rybíz propláchneme, necháme okapat, obereme od stonků. Maliny omyjeme, necháme okapat. Rybízová marmeláda - nejoblíbeněj. Pár plodů si odložíme stranou.


Přidáme cukr a vaříme minut, průběžně sbíráme pěnu z povrchu marmelády. Rybíz omyjeme a umeleme na odšťavňovacím strojku. Do širšího kastrolu, nejlépe teflonového, dáme sběračky šťávy z umletého rybízu a vaříme cca minut, potom přidáme sběračky cukru a vaříme cca 8. Dobrý den, mohu se zeptat, jsem opravdu začátečník, protože mi marmeláda nezhoustla, jak je to možné? POSTUP PŘÍPRAVY Nejjednoduší příprava rybízové marmelády. Dělám ji již spoustu let, nekazí se, je dokonalá na vánoční cukroví.


Tleskám a jinak už dělat nebudu. Aug Co se želírující látky týká - a okolo té se celé zavařování džemů a marmelád točí - ideální je čistě přírodní pektin, přirozeně obsažený v ovoci. Jenže v množství, které pro jeho konzervaci a zželírování většinou nestačí.

Jul U rybízové marmelády postupuji téměř stejně. Mám jí strašně moc ráda a už jenom kvůli Vánocům a lineckému si ji nemohu odpustit. Musím potvrdit, že odšťavňovač kuvings se skvěle osvědčuje při odšťavňování plodů, které mají semínka, jako je tomu u rybízu či angreštu. Na fotkách můžete vidět ten . Aug Vedle kompotů, které jsme se spolu naučili už před týdny, můžeme z plodů zahrady připravit i skvělé domácí marmelády. Nejenže už dnes nemusíme stát hodinu u plotny a zahřívat ovocnou směs s cukrem tak dlouho, než se odpaří alespoň třetina – tak to dělaly naše.


Aug Mlýnek na ovoce po babičce a marmeláda z černého rybízu. Byl jednou jeden mlýnek. Jak se mlýnek vydal do světa. Jul Letní měsíce jsou obdobím, kdy se dělají nejrůznější pochoutky z mnoha druhů ovoce, které právě dozrává. Jednou z nejčastěji připravovaných lahůdek z ovoce je marmeláda či džem.


Velké oblibě se těší hlavně ty sladké džemy, ale v poslední době jsou čím dál tím víc populární marmelády s nakyslou . U džemů a marmelád kombinujeme směsi ovoce sladké s kyselým tak půl na půl. Také rozhoduje množství pektinů (látka způsobující rosolovatění) v daném druhu ovoce (je dobré kombinovat ovoce s různými obsahy pektinů). Tak jsem dělala rybízovou marmeládu ,použila jsem poprvé Quittin 3:a podruhé Gelfix 2:obě po vychladnutí perfektně ztuhly. Teď zkouším banánovo- meruňkovou,dala jsem zase Gelfix 2:tak uvidíme.


Ovoce chudé na pektiny: . V pekárně se dělá marmeláda perfektně,už nikdy nebudu dělat jinak. Aug Černý rybíz se ideálně hodí pro přípravu rychlé marmelády.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.