Čokoládová poleva na dort

Polevu podle receptu rychle připravíme, ale pozor, déle tuhne. Rychlá čokoládová poleva. Poleva, která je rychlá, moc dobrá a jinou . Poleva , která je rychlá, moc dobrá a jinou čokoládovou už nedělám. OKOLÁDOVÁ POLEVAV kastrůlku na co nejmenším ohni zvolna zahřejte 1g rozlámané kvalitní hořké čokolády a 1ml smetany ke šlehání.


Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

Stáhněte z plamene a nechte minut odpočinout. Potřete polevou dort nebo ji podávejte zvlášť v omáčníku. Polevy můžeme rozdělit na tři druhy: základní na potahování dezertů, vláčnější variantu na palačinky, poháry nebo dekorování talířů a křupavější polevu vhodnou na dorty.


Na dezerty je potřeba poleva, která je vláčná a hladká. Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Používáme na zdobení dortů atd. Pravě jsem tu hrůzu seškrabávala zodkovy, naprosto netuhne. A dělam dle svého receptu.


Tak na to natírání dětem to bude nejlepší.

Ale na dorty nedoporucuji! Už se Vám jistě stalo, že jste napekli krásný dort nebo úhledné řezy a při krájení se Vám polámala čokoláda a zkazilo to celý dojem. Pokud potřebujete rychle připravit čokoládovou polevu , nabízíme Vám recept jak si ji rychle a snadno připravíte u Vás doma. Ve vodní lázní rozehřejeme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a proseté kakao.


Vše důkladně promícháme do rozpuštění čokolády - nevaříme. Donekonečna se trápíte s čokoládovými polevami na dortech, ale vždycky vám popraskají, objeví se mapy nebo zatuhnou dřív, než je rozetřete? Zkuste tajné fígle šéfcukrářky Karolíny Kocincové!


Většinou se poleva na dortu , řezech nebo perníku rozláme a nedrží hezky v celku. Vyzkoušejte některý ze tří receptů. Kvalitní čokoládové polevy , s kterými můžete potahovat dorty , rolády a další pečivo. Jsou vynikající i na vánoční cukroví a je z nich možné vytvářet i různé tvary.


Polevy odebíráme od předních světových výrobců a tak garantujeme tu nejvyšší kvalitu. Koupit kvalitní hotovou polevu je docela kumšt. Proč ale vůbec pátrat, když si můžete vyrobit svou vlastní? Podívejte se na tři recepty od šéfcukrářky hotelu Kempinski Kateřiny Kocinové.


Mícháte, dokud není poleva hladká. Je to velmi jednoduchý recept, ale poleva je vždy krásně hladká, lesklá, dá se krájet a ke všemu sladkému příjemně hořká. Dá se s ní krásně pracovat, i když .

Pak ji odstavte, přidejte 150g jemně nastrouhané nebo rozpuštěné hořké čokolády. Nechte polevu mírně zchladnout a zahoustnout, musí však ještě zůstat teplá a tekutá. Vychlazený dort položte na drátěný rošt, pod něj dejte talíř a nalijte na něj polevu.


Syn miluje čokoládu a vždy si přeje čokoládový dort. Dorty se mi daří moc dobré, ale polevu se mi ještě nikdy nepodařilo pořádně udělat. Dělala jsem klasicky - rozpustit nad párou čokoládu s trochou tuku - byla moc dobrá, ale velmi ztvrdla a kuchařka ve školce si prý stěžovala, že měla problém dort. Nevěřila bych tomu, ale dvakrát po sobě jsem totálně zvorala čokoládu. I když jsem si dávala pozor, asi se mi začala vařit voda - protože rozpuštěná čokoláda mi najednou začala houstnout a hrudkovatět.


Chuťově dobrá, ale esteticý vzhled . Jak prosím docílím toho, aby byl čokoládou krásně politý pouze vršek podkovy - jak je to např. Dort - šlehačkový krém a čokoládová poleva už rozebírají maminky na webu eMimino. Poleva z bílé čokolády se dá barvit, ovšem jen gelovým barvivem.


Gelové barvivo je natolik intenzivní, že ho stačí malá kapka na půl litru polevy , takže nehrozí, že by se poleva naředila a změnila se jí konzistence. Tím pádem se nemusíte přehnaně bát průmyslové chemie, když se jí používá jen stopové .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.