Jednoduchý recept na omáčku, kterou potíráme pizzu. Môj problém je asi v tom,že kečup z obchodu som prvý raz jedla tak pred rokmi, dovtedy sme robili len domáce a preto to mám zafixované,že kečup je len samá zelenina,takže je zdravý. Upozorňuji, že proti kvalitnímu kečupu typu Heinz nic nemám, ale na pizzu je (dle mého) lepší rajčatová omáčka.
Krájím vždycky na půlku, z té potom plátky a ty ještě přepůlím,nemusíme je loupat! Vaříme na kaši ,potřeme těsto a.
Mozes ho kupit v Lidli,Hypernove ale aj v inych vacsich obchodoch. Zkuste si vzpomenout na nejlepší pizzu , kterou jste kdy jedli. Byla jsem sice v Itálii, ale ještě jako menší dítě s rodiči, takže z Itálie jsem vyzkoušela asi jen gelato. Moje nejlepší pizza byla v Chorvatsku, v městečku, kde jsme bydleli, měla jedna rodina malé bistro. Syn obsluhoval a matka se starala o jídlo.
Na másle osmažíme nakrájenou cibulku a nakrájený stroužek česneku. Po několika minutách přidáme půl kostky zeleninového bujónu, oregano, petržel, lžíci kečupu a ještě pět minut vaříme. Přidáme šťávu z plechovky rajčat a uvedeme do varu.
Mezitím si rozmixujeme rajčata, přidáme je do směsi a vaříme dalších deset . Existuje tolik způsobů, jak udělat omáčku na pizzu. Myslím, že kdybych se zeptala různých kuchařů, jak dělají tu svoji domácí omáčku, bude ji každý dělat jinak. Ani já se nedokážu spokojit jen s jedním receptem. Záleží na ročním období a surovinách, bylinkách, které mám po ruce. Než se pustíme do samotné přípravy pizzy, musíte si uvědomit, že nejdůležitější částí celého procesu je kvalitně zpracované těsto a rajčatový základ.
Rajčatový základ na pizzu. Po vychladnutí naneseme na pizza těsto. Na tento základ klademe dle chuti a fantazie salám, šunku, slaninu, kozí rohy, sýr apod.
Vše ještě posypeme oreganem. Pridáme paradajky z konzervy a jemne ich roztlačíme. Potom stiahneme z plameňa, necháme vychladnúť a natrieme na pizzové cesto. Sugo = základná omáčka na cestoviny alebo základ na.
Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Směs osolíme,opepříme, přidáme česnek, koření a protlak a za stálého. Hlavně je upravdu důležité nechat vykynout těsto v LEDNICI alespoň HODIN.
A nepoužívat žádný kečup!
Na té stránce je také jak připravit správný a velice chutný základ na Pizzu. Omáčka na pizzu připravovaná na teplo Pizza patří k nejoblíbenějším zahraničním jídlům, které pronikly do českých kuchyní. Bohužel velmi často se k ní chováme macešsky. Místo kvalitního těsta často používáme listové a místo rajčatové omáčky na základ prostě napatláme kečup. Těstu na italskou pizzu jsme se už . Každý správný pizzař je také na své těsto a omáčku patřičně hrdý a je přesvědčen, že ta jeho je ta nejlepší.
Pokud nemáte dobré těsto a omáčku, můžete si na pizzu nandat cokoliv a nikdy to nebude ono. Základem každé omáčky jsou rajčata (nejlépe čerstvá nebo z konzervy), olivový olej, čerstvé bylinky, . Su teraz aj po obchodoch aj take jemne, akoby kremove, mojim detom chutnaju - davam na zapekance co je vlastne toastova pizza - napr. Kečup je skvělý jako základ omáčky na pizzu , do zapékaných pokrmů, omáček nebo pod maso. Kečupy Otma Gurmán jemný a ostrý obsahují sušiny, tedy 2g rajčat na 1g kečupu. Je to proto, že velký podíl těchto cukrů pochází z rajčat, která jak známo cukry přirozeně obsahují.
V obchodní síti máme na výběr mnoho druhů, ale domácí je domácí. Teď je právě čas na přípravu zásob. V zimě určitě oceníte výbornou kořeněnou chuť omáčky, uvařené podle tohoto receptu.
Hotová rajčatová omáčka se dá použít jako základ na pizzu , do dušených . Hodnocená nabídka: Dvě pizzy k nakousnutí přímo v centru Jihlavy. Pomohlo vám toto hodnocení při .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.