Zavařování rajčat v mikrovlnce

Postup přípravy receptu. Houby očistíme a nakrájíme. Napěchujeme je do dobře vymytých a vysušených zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem, čistou utěrkou otřeme okraje a pevně zavíčkujeme. Sklenice naskládáme do MW, čas navolíme podle počtu sklenic.


Odkaz na podrobný postup zavařování.

Zavařování v mikrovlné troubě. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla. Na netu jsou recepty snad jen dva ato jen samotná rajčata a nebo osolená na plátky naskládaná do sklenic a zavařit ,jenže nevím jestli by se takto samotná.


Do mikrovlnky sice nepatří nic kovového, ale šroubovací víčka nevadí. Nevím, z čeho jsou vyrobené, ale jde to! U příspěvku -co s vlašskými ořechy-jsem si přečetla diskuzi o zavařování v mikrovlnce , tak vám napíšu svoji zkušenost.

V Receptáři vloni v srpnu vyšel článek o zav. Protože pořád postupně dorůstaly okurky na zavařování , ale nebylo to na zavař. Někdo dá přednost klasickému zavařování v tlakovém hrnci, někdo zase volí troubu, mikrovlnku nebo dokonce myčku.


Někomu mohou předešlé moderní způsoby zavařování připadat poněkud avantgardní. Mnoho lidí proto volí tradiční způsob zavařování v klasickém tlakovém hrnci. Doma ji má téměř každý z nás. Většinou ji ale využíváme maximálně tehdy, když potřebujeme ohřát jídlo. Pro mikrovlnnou troubu totiž můžeme v kuchyni najít mnohem víc využití.


Překvapí vás, co všechno dokáže. Při vaření a pečení ušetří nejen čas, ale i špinavé nádobí. Dozrála vám na zahrádce úroda a vy přemýšlíte, co s ní? Tento tradiční způsob uchování potravin znaly naše babičky i prababičky, ale pokud chcete zkusit i moderní postupy, které patří do kuchyně 21.


Dozvíte se, jak zavařovat v hrnci, . Jen velmi složitě bychom hledali zahrádku, na které se nenacházejí alespoň nějaké ty sazenice rajčat. V České republice a vůbec v celé Evropě má pěstování rajčat takovou tradici, že na ně zkrátka nelze zapomínat. Mnohdy je úroda rajských jablíček natolik velká, že je prostě a jednoduše nestíháme ani .

Před konzumací do ohřáté směsi můžeme . Hluboký plech umístíme v troubě na nejnižší mřížku, naplníme jej vlažnou vodou, narovnáme do něj zavíčkované sklenice, troubu zavřeme a zapneme ji na střední stupeň. Později na minut nastavíme . Doufám, že to výjde a budeme mít v zimě základ pro rajčatovou omáčku na těstoviny. V mikrovlnné troubě můžete připravit marmeládu, sušit a lisovat květiny i batikovat. I nadále si ji samozřejmě používejte k rozmrazování či ohřevu zbytků k večeři, ale ona toho dokáže mnohem víc.


Naučte se v ní škvařit sádlo, zavařovat houby nebo připravovat přílohy k hlavním jídlům za pár minut. Překrojte je na polovinu . To je schopno přinést opravdu zajímavou metodu zavaření prakticky čehokoli. Rajčata si omyjeme vodou a zbavíme nečistot. Mnozí z nás neví, jakým způsobem v troubě efektivně zavařovat , a tak není od věci .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.