Domácí šunka z králíka

Králičí maso pomleme, vepřové maso nakrájíme na kostičky a obojí spojíme, řádně propracujeme! Necháme uležet hodin. POTŘEBNÉ PŘÍSADY kg mletého králíka , odblaněného kg vepřové krkovičky nakrájené na malinkaté kostečky dkg rychlosoli dcl mléka dcl vody tlačenkové střevo.


Určitě to stojí za koupení. Kdo nezná chuť králičího masa,tak by si myslel .

Králičí šunka je šťavnatá, jemná a zároveň zdravá a dietní. Je to skvělý tip na zpracování králičího masa, který je díky nízkému obsahu soli a nulovému obsahu chemických látek vhodný i pro malé děti. Především to, že v minulém století zase mnoho domácích experimentátorů šunku nevařilo, protože tenkrát šunka chutnala jinak.


Ahoj Šárko, domácí šunku jsme doma často dělávali, ať už vepřovou nebo králičí. Když je tam na 1kg masa třeba vody, tak to bude stát o méně, než šunka , která jako domácí bude mít pouze vody. Pro rejpali, ty jsem si vycucal z prstu, protože je přesně nevím.


Problém je ale v tom, jak jste sám poznal, že maso tolik vody v sobě samo o sobě neudrží a proto nastupuje . Oprášte starý šunkovar a pripravte si z domáceho králičieho mäsa šunku, ktorá prekvapí svojou jemnosťou a šťavnatosťou.

Môžete zužitkovať všetky časti. Recept, podle kterého se vám Šunka z vepřového masa a králíka zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Druhou inspirací mi byli tchán s tchýní, chovají králíky a dělají domácí šunku. Tu znám a je naprosto vynikající.


Lepší maso na kostky, horší namlet na hrubo, promíchat, uležet, dávají ovšem do sklenic a zavařují, tj. Pokud si chcete pochutnat na masném výrobku, který je zaručeně z masa, pusťte se do tohoto receptu. Připravíme si cca kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí , králičí , atd.), formu na šunku ( šunkovar), lžičky pragandy (rychlosůl) a cca 1dl. Domácí vepřová šunka recept. Pak směs natlačíme do tlačenkových folií a vaříme 2. Ad maso – vařím šunku nejraději z drůbežího masa, ale použít můžete i vepřové, králičí a jiné.


Může být také z různých částí, šunka bude mít pokaždé jinou strukturu. Krůtí maso má oproti kuřecímu jedinou nevýhodu – je blanitější, . Výroba domácí šunky není složitá, navíc si můžete být jisti její kvalitou. K její výrobě nepotřebujete šunkovar ani rychlosůl.


Okořenit ji můžete dle své chuti.

Naše skúsenosti: z 6kg králika s kosťami sme dostali kg čistého králičieho mäsa. Z ochuteného mäsa o hmotnosti 1g sme dostali po uvarení šunky 0kg čistého produktu. Len pre zaujímavosť, keď som kúpila domov dkg šunky v obchode, jednému to bolo na posedenie málo, keď sme . Ta vánoční byla z vepřové kýty, která padla na koledu, když byla plná chaloupka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.