Rajčatový kečup recept

Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku. Poradíme vám ale také recept , jak v kečupu snížit obsah cukru nebo jak to udělat, abyste kečup nemuseli zavařovat. A pokud jste klasického kečupu už přesycení, uvařte si z velké úrody rajčat dokonalý sicilský rajčatový džem. Konzistencí je opravdu jako kupovaný.


Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky. Recept na výborný domácí rajčatový kečup.

Rajčatový kečup je pikantní studená pochutina, kterou lze v menším množství použít i jako studené omáčky. Jak je známo, kečup mají. Ingredience: kg rajčat. Dobrý den,chci vyzkoušet recept na kečup od paní Bobiny a nevím jak dlouho se steriluje a na kolik stupňů. Do hrnce nakrájíme rajčata, cibuli a přidáme ostatní suroviny.


Cukr tam nedávejte všechen, protože každý má rád jinak sladký kečup. Mírně vaříme asi minut. Směs rozmixujeme v silném mixeru a přecedíme přes sítko.

Ochutnáme a můžeme přidat ještě cukr , jestliže se nám kečup bude zdát ještě hodně . Dělala jsem letos několik variant kečupu a tenhle byl podle dětí nejkečupovatější. Jen příště uberu nového koření tak na polovinu. Opět se potvrdilo, že méně je více (v tomto případě ingrediencí). Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Jestli si bez kečupu neumíte představit většinu svých oblíbených jídel, ale zároveň nechcete jíst ty plné chemie, máme pro vás tip! Babi Pechová vám ukáže , jak na výrobu kečupu domácího! Milovníci kečupu mohou jásat.


Reportér Láďa Hruška pro ně připravil levnější a zdravější variantu - domácí kečup ! Výborný kečup vyrobený kromě rajčat z cibule, česneku, celeru, bylinek, koření a dalších surovin, zavařený ve sklenicích. Potřebné suroviny: kg zralých rajčat. Není nijak náročný, navíc z něj ty rajčata jsou cítit jako by byly zrovna natrhány.


Určitě jej vyzkoušejte, zamilujete si ho . A tak se nedozvíme, kdo recept na rajčatový kečup do soutěže zaslal. Je však důležité vědět, že domácí kečup nemusí být zákonitě zdravější než ten kupovaný. Stejně jako u kečupu kupovaného je třeba dbát na obsah soli, rajčat a cukru.


Poradíme vám, na co si dát pozor a nabídneme vám i recept na zdravý domácí kečup.

Vychladlé rozmixujeme , opět povaříme, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Lze zavařit do skleniček a používat v zimě. Neexistuje jeden univerzální recept na kečup. Každá značka, každý kuchař používá svůj mix koření.


Základem jsou ale vždy rajčata, rajčatový protlak, ocet a sůl. Většinou v něm ucítíte také bobkový list. Zbytek ingrediencí a jejich poměry už jsou na kuchaři.


Suroviny: kg rajčat kg jablek kg cibule větší červená řepa (i nakládaná) bobkových listů l octa dkg cukru lžíce soli půl balíčku červené sladké papriky lžička pálivé papriky. Postup: Rajčata, jablka, cibuli nakrájíme na kousky, jablka i se slupkou a jádry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.