Kvašák recept

Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby – viz foto). Do hrnce nalijeme vodu, do které hodíme sůl, bobkový list, nové koření a pepř, necháme projít varem 2. Do třílitrové sklenice skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme je listy višní, vína, koprem a na kolečka nakrájeným křenem 3. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem 4. My jsme si objednali tento kvašák a jsme s ním velmi spokojeni.

Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. Víčkem je prostrčena tyčka, která ústí do těžítka, které tlačí na zeleninu. Přidáváme jeden vyzkoušený recept. Kvašená zelenina (pickles). Močák je kvašák z kterého po skousnutí nebo odřezání vystříkne šťávička.


V přípravě vzniká rozdíl mezi močákem a nemočákem tím, že se okurka před kvašením nepropíchá a nebo propíchá. Pokud se vidličkou, párátkem nebo čímkoliv jiným okurka nepropíchá, nebude mít kde unikat vznikající kysličník uhličitý a okurka. Jednou z mých nejpoužívanějších surovin při pečení je určitě vanilkový extrakt.

Je snad skoro v každém receptu a proto se ani nedivím, jakou rychlostí dokáže mizet. Ale od té doby, co jsem objevila recept na jeho domácí výrobu, je můj problém vyřešen. Find this Pin and more on Vianoce by larabarabasova. Tento recept som našla v knihe Babičkina špajza nad zlato. Vyskúšala som ho a som veľmi spokojná.


Jahody sa v pohári ani nepohli, majú krásnu farbu a nie sú presladené. Z kg odstopkovaných jahôd som zavarila pohárov (3ml). Pokud nemáme mini kvašák , použijeme čtyřlitrovou zavařovací sklenici, postupujeme stejně, na zelný list však postavíme plnou pet láhev či láhev od portského (taktéž plnou) – mají totiž širší dno a přesně projdou hrdlem sklenice.


Sklenici přikryjeme utěrkou, necháme při pokojové teplotě 3−dní kvasit. Každý výrobce kvašáků má svůj recept , o kterém tvrdí, že je nejlepší. Vše záleží na individuální chuti. Nutné jsou pouze okurky, voda a sůl. V redakci magazínu DOMA vyzkoušeli variantu na snímcích a byli nadšeni: lahev rychlokvašek byla prázdná hodně rychle.


Můj recept vyžaduje nálev a vyrobí vám pěkně kyselé a zároveň dostatečně slané okurky. Vybavení: keramický kvašák nebo kyblík z potravinářského plastu talíř, který se vám vejde do kvašáku či do kyblíku 4litrová zavařovačka s víčkem naplněná vodou plátno či potravinářská fólie na zakrytí Suroviny. Recept jsem získal před více než dvaceti lety a velmi se mi osvědčil,“ vypráví Jan Teimer z Brodku u Přerova.


Zatímco normální rychlokvašky musíte během dnů sníst. Já jsem s těmi svými dokonce vyhrál malou sázku.

Na internetu je k nalezení mnoho variací na pickles, s použitím nejrůznějších druhů zeleniny. Zde uvádím pouze základní postup. Tradiční klasický Znojemský kvašák. Je lidová delikatesa, kterou si s chutí dají i vyhlášení gurmáni.


V naší kvašené okurce se snoubí staletá tradice zpracování klasickou recepturou okurky vypěstované na Znojemsku, prověřená desítkami generací našich předků. Okurka projde procesem mléčného kvašení a uchovává se i. Pokud chcete vyrábět pickles častěji, můžete si pořídit tzv. Velmi jednoduchý recept a odzkoušený již let.


Je vyroben z kvalitní německé kameniny, velice pevný a odolný proti oťukání. KVAŠÁKY NEPOTŘEBUJÍ MÍT VODNÍ ZÁMEK. Kvašák má objem okolo litru. ZELENINA JE JIŽ PŘI KVAŠENÍ POD KYSANOU ŠŤÁVOU - STLAČENÁ KERAMICKÝM PÍSTEM ! ZÁKLADNÍ RECEPT NA PICKLES: potřebujeme: 1kg zeleniny. Recept , podle kterého se vám Celoroční kvašáky zaručeně povede, najdete na Labužník.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.