Co udělat z jablek

Můžeme z nich vykouzlit džemy, mošty či je použít při pečení. Poradíme vám, jak se dají nejlépe využít a zpracovat. Dobrý tažený štrůdl připravíte jednoduše, chce to ale trochu trpělivosti. Na těsto budete potřebovat 280g . Sadaři, pěstitelé ovocných stromů (a nebo jejich partnerky) si s nadúrodou jablek dokážou poradit.


Co si má ale počít člověk ryze městský, který náhle k většímu množství jablek přijde?

Městské sklepy nejsou na uskladnění ovoce vhodné a zejména podzimní jablka rychle podléhají zkáze. Jakmile jsou jablka měkká, ponorným mixérem je rozmixujeme. V hrnku ve trošce vody rozmícháme pudink a nalijeme do rozmixovaných jablek. Dáme na plotnu a vaříme do zhoustnutí.


Přesnídávku můžete dělat ve více kastrolech či . Pokud se vám omrzela, zkuste je v nových netradičních dezertech a opět si je zamilujete. Až se vůně jablek rozvoní po celé kuchyni a usoudíte, že jsou měkká (ale ne příliš!), přeneste je do klasické koláčové formy o cm. Rovnoměrně je rozprostřete a přikryjte vyváleným listovým těstem.


Těsto okolo formy ořízněte a lehce zatlačte k okraji.

Do těsta udělejte pár dírek vidličkou, aby během . Nejjednodušším způsobem jak jablka uchovat, je udělat z nich křížaly. Rozprostřeme je na plech pokrytý pečicím papírem a sušíme na radiátoru nebo slunci. Není dobré dávat jablka do trouby, protože při teplotě vyšší než °C ztrácejí . Pokračujte v přípavě náplně - rozmíchejte několik lžic cideru a moštu s pudingovým práškem. Zbytek tekutin přiveďte v hrnci k . Oloupaná jablka (méně hodnotná i padavčata) umyjeme, zbavíme. Každému z nás doma přebývá pár jablek , je to oblíbená potravina, kterou zavařujeme, kompotujeme, vaříme a pečeme na různé způsoby.


Co všechno lze připravit nebo pořídit z jablek , se dozvíte v následujícím článku. Ukážeme si, jaké mohou být recepty z jablek a mnoho dalšího. Napíchněte jablka u stonku na špejle. Připravte jablka k namáčení.


Na plech na pečení rozprostřete voskový papír. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, . Ani v říjnu se ještě práce na zahradě nezastaví.


Mohu si tento recept také udělat ? Ze zcvrklých jablek dělám kompoty a peču skoro obden různé koláče a teď se jich zbavuji i takhle a zírám, jak mizí rovnou z topení ) , jsou super.

Ušila jsem si na ně pytlíky ze starého povlečení, ty se budou hodit i na houby a . Ty můžeme pro jistotu vyvařit ve vroucí vodě. Vzduch ve sklenicích by nám mohl dělat potíže. Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sních, vmícháme do hmoty. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka.


Vše důkladně promícháme a smažíme. Jablka dobře upěchujeme. Kvůli jablkům v těstě je nutné smažit na pánvi či lívanečníku s kvalitním teflonovým povrchem.


Toto všechno jsem měla za jedno odpoledne hotové při zpracování asi kg jablek. Získala jsem velké sklenice rozstrouhaných jablek , sklenice stačí na šišky štrúdlu, asi litr šťávy a zrovna tolik čaje. Recept z hodně jablek už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Z košíku rovnou na talíř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.