Čabajská klobása recept

Tento recept mi poskytli rodičia môjho kamaráta, pochádzajú z Békešskej Čaby. Klobásy sme plnili priamo u nich v byte v Trenčíne, potom údili celú noc a deň na chate pri jazere Bodovka. Podstatou pravej čabajky je to, že sa tam nedáva mleté čierne korenie. Chutia fantasticky, najmä za surova, náležite . Na recepte mám dokonca orazený buletín s názvom v maďarčine - Čabajský klobásoví klub.


Ja sem,, tam chodím zabíjať a velmi sú stouto klobásou spokojný.

A sebe robím tak isto túto istú. Po klobáskach sa ideme utlcť, najmä po tých pikantných madarského typu, a o čabajke ani nehovoriac. Nemusíme vždy kupovať, najmä ak si ju vieme . Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor.


Takže vlastně díky tvému dotazu jsem se k překladu dostal taky přímo světelnou rychlostí! Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Recept na čabajskou klobásu.

Csabai kolbász) je uzenina typická pro maďarskou kuchyni. Vyznačuje se sytě červenou barvou a specifickou ostrou chutí. A legfinomabb házikolbász, a falusi recept szerint így készül!


Hozzávalók db kolbászhoz: kg sertéshús, kg marhahús, fej fokhagyma, evőkanál piros paprika, evőkanál pirospaprika, kiskanál csípős pirospaprika kiskanál őrölt bors, -dkg durva só (tetszés szerint), sertésbél. Elkészítés: Tisztítsuk és . Potom postupne pridávame soľ, rascu, čierne korenie a preosiatu sladkú mletú papriku. Aby bola klobáska štipľavá, pridáme aj štipľavú mletú papriku. Zmesou plníme črievka pomocou prístroja na plnenie klobás.


Hotové klobásky sú vhodné na pečenie alebo údenie. TIP: Dobrá klobása „zreje“ ešte . V knihe je mnoho zaujímavých receptov na mäsové výrobky, ktoré boli v tom období oveľa kvalitnejšie ako v dnešnej dobe. Rozhodol som sa vyskúšať tento recept na párky a som sa nesklamal, lebo párky sú . Pred nedávnom som ich robil a sú vynikajúce na pečenie a rovnako aj na varenie. Táto tradičná Slovenská špecialita, podobajúca sa skôr na salám ako na klobásu, je na Slovensku takmer neznáma.


Je totiž údeninou, ktorú si doma vyrábali a dodnes vyrábajú . Nové Lhotě se sešli v sobotu 5. Podľa Ondreja Severíniho recept , na základe ktorého by sa dala vyrobiť vždy rovnaká domáca čabianska klobása , nejestvuje. Prísady, z ktorých ani jedna nesmie chýbať, sú však tieto: soľ, rasca, cesnak, štipľavá a sladká farbiaca paprika.

Iné koreniny čabianska klobása neznesie, čierne korenie v žiadnom prípade nie. Lečo na maďarský způsob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.