Perník na plech apetit

Dezert, který by rozhodně neměl chybět po nedělním obědě na vašem stole. Sníte o receptu na litý perník , který je voňavý, příjemně kořeněný, vlhký a vláčný? Pomohli jsme si zlatým sirupem a melasou, a tady ho máte!


Obě hmoty spojte v těsto a nalijte ho na vymazaný plech. Pečte zvolna při 1C cca min. Upečný perník nechte vychladnout, překlopte a polijte čokoládovou polevou.

Poleva: - rozpusťte čokoládu se ztuženým tukem ve vodní lázni, vymíchejte hladnkou hmotu - sundejte z vařiče a rozlámejte tam druhou tabulku - polijte . Vše smícháme a vlijem na vymazaný a vysypaný plech. Můj postup je stejný, akorát ,když nemám prášek do perníku dávám normální prášek na pečení,ale přidám asi lžičku koření do perníčků a ještě poliju perník po upečení čokoládou. Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem.


V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak minut ve středně vyhřáté troubě.


Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, . Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka.

Přilijeme na vymazaný a vysypaný malý plech nebo na pečící papír a pečeme v mírné troubě cca min (1°C horkovzdušná trouba, 1°C normální). Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou a . Upečte k snídani VLÁČNÝ PERNÍK NA PLECH : Troubu předehřejte na 1°C. Padne Vám pravděpodobně do oka, obzvlášť, pokud máte zahradu a na ní pěstujete cukety. Nyní můžete propojit obě směsi a vzniklé těsto dát rovnou na plech a do předehřáté trouby. Povrch perníku můžete také polít rozpuštěnou čokoládou.


Těsto lze oživit přidáním ořechů, zázvoru, rumu, citrusové kůry nebo nasekané čokolády. Vláčnost zaručí právě jablka. Recept na obrácený jablkový koláč. V míse smícháme mouku a práškem do pečiva.


Přidáme cukr, vejce, mléko, olej, kakao, perníkové koření a vypracujeme řidší těsto. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do těsta. Všechny suroviny smícháme v tekuté těsto. Perníkové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.


Dáme péct do předehřáté trouby na 1°C asi na minut. Upečený perník necháme vychladnout. Po upečení můžeme hrnkový perník posypat jen cukrem nebo polijeme čokoládovou polevou.


O jednoduchý recept na vláčný perník s cuketou se s námi podělila Markéta z food blogu Kitchenette.

Na pečení můžete použít velký plech nebo třeba dvě formy na biskupský chlebíček, jen doba pečení bude o trošku delší. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme ji na vál. Přidáme koření na perník , cukr krystal, vejce, zaděláme těsto a důkladně zpracujeme. Připravenou hmotu vyválíme na plát silný asi až mm, vykrájíme z něj různé tvary, klademe je na plech vyložený pečicím papírem a necháme odpočinout. Chodí mi nabídky na pečení tisíců kusů perníčků a chcete, abych pořádala kurzy na pečení a zdobení….


Perník apetit recepty, které budete milovat. Sice mne to těší, ale natolik v kramflecích se . Pečeme asi půl hodiny při 1°C. Vychladlý potřeme povidly nebo marmeládou a můžeme polít čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.