Odrazují vás od domácího zavařování ta kvanta cukru , která přijdou do každé sklenice? Použijte místo něj špetku soli. Na povidlech si mohou konečně pochutnat i diabetici.
Připravte si hrušková povidla bez cukru. Dva recepty na povidla bez cukru. Recept na hrušková a švestková povidla z trouby nabídla posluchačům Věra Hotařová ve čtvrtek 19.
Hrušková povidla bez cukru pečená v troubě. Bojíte se přípravy povidel, protože nechcete stát hodiny u plotny a hlídat, aby se nepřipálila? Voňavá a hustá povidla tak budete mít téměř bez práce.
Zkuste náš trik s troubou! Cukru můžete klidně i ubrat – slouží sice jako přírodní konzervant, ale jestli máte zralejší ovoce, obsahuje ho samo více. Hotová povidla stačí jen rozdělit do saponátem vymytých a vroucí vodou vypláchnutých sklenic, zakápnout rumem a máte hotovo – nezkazí se vám ani bez zavařování a uchovávat je . Po této době na hrušky nasypte rovnoměrně 2g cukru a znovu dejte péct na minut.
Poté opět přisypte 2g cukru a znovu je na dalších minut dejte do trouby péci.
Po upečení přidejte rum, skořici a. Bio povidla hrušková z Moravy 3g Povidla z ekofarmy Vránových na Zlínsku. Jen dobré zralé hrušky a nic jiného. Koupí získáte do Věrnostního programu bodů! Možná je to proto, že na výrobu kvalitních povidel bez cukru je potřeba velké množství zralého ovoce. Ta „pravá“ povidla jsou vždy bez přidání cukru.
Jestli péct nebo vařit je jedno. U hruškových přidávám nakonec zázvor. Dobré je nechat vyloupané švestky s octem přez noc odležet. Cukr se přidává, jen pokud je ovoce málo sladké, ale minimálně, na hruškové jsem dávala na kg . Hrušky omyjeme, zbavíme jadřinců a stopek, rozčtvrtíme a položíme slupkou dolů na plech.
Necháme trochu ochladit a rozmixujeme. Přidáme kyselinu citrónovu (dle chuti) a krátce za stálého míchání povaříme. Plníme do čistých horkých . Domácí hrušková povidla.
Máte k dispozici nadbytek hrušek? Milujete marmelády či povidla ?
Věřte, že není nic lepšího než si dopřát povidla bez cukru a umělých přísad. Stačí vám jen větší množství oloupaných hrušek, které pokrájíte a dáte do většího hrnce se 2dcl vody. Nechte hrušky vařit velmi pozvolna. Pečená ( nejen ) hrušková povidla bez míchání.
Tato povidla jsou skvělá jak hrušková ,. Hrušky umyjeme, rozčtvrtíme, stopka, okvětí a jádřinec odstranit, slupka zůstává. Hrušky dáme na pekáč nebo do velkého hrnce, který se vejde do. Komentář k receptu Moje hrušková povidla. Radsi jsme zacali s 200g cukru ale vsechny ostatni ingredience podle receptu. Vysledek je neskutecne dobry.
Mame v bedne jeste dalsich 20kg hrusek a tak na zacatek pracovniho . Rapunzel Bio Jablečno- hrušková povidla , 250g. Při samotném vaření se musí neustále hlídat míchání. Vaření trvá až sedm hodin.
Z kotle o obsahu litrů je asi kilo povidel. Dříve bylo zvykem nechávat povidla hustá, protože se . Dále se tam píše na kila švestek celkem 500g cukru. Hmmm, to je vcelku i dost. Nejsem milovník přeslazených jídel (naše babičky povidla dělávaly bez cukru úplně, co pamatuju).
Sladké dostatečně, později jsem ještě ubrala na 300g cukru . Hruskova povidla se opravdu povedla, urcite je udelam znovu. Puvodni recept na hruskova povidla.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.