Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky.
Dalším nápadem jak zužitkovat přebytek švestek je výroba domácí švestkové nutely. S klasickou oříškovou nutelou , kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného.
Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilkový cukr a dle chuti rum. Budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijte. Znovu rozmixujte a potom švestkovou nutelu.
Jinak tahle čokoláda je myšlená spíš jako náhrada za všechny ty nutely atd a pro kakaofily jako jsem já do dortů, na puding a zmrzlinu… Celkem chápu, že když nejsou k sehnání povidla, uděláte si radši ty, ale v případě nadúrody švestek , jako tomu bylo loni – je člověk rá že z toho může udělat víc než . Potom švestkovou nutelu plníme do skleniček a sterilujeme minut při st. Druhým finalovým receptem o nejlepší recept se švestkami je Švestková nutela , jejíž autorkou je Alena Šromová. Její recept je tipem na to, jak zužitkovat přebytek švestek.
A jak paní Šromová upozorňuje, s klasickou oříškovou nutelou , kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného.
Suroviny: kg vypeckovaných švestek 1ml rumu 5g cukru 1g kakaa vanilkový cukr kakaový pudink v prášku. Nalijeme do formy domácí pekárny a zapneme program . Tak další slíbený švestkový příspěvek je tady. Jestli jste si mysleli, že švestky u nás končí v sudu, tak jste se nemohli víc mýlit. Po počátečních rozpacích se do nich amilovaly i naše děti, které jsou schopni stláskat klidně i deset švestek na posezení. A švestková hromada přitom nijak neubývá.
Nutela ze švestek recepty, které budete milovat. VCERA JSEM UVARILA PODLE RECEPTU P. Vhodné pro: Vegetarian Vegan Bezlepkové Intolerance laktózy 10. Novou verzi najdete pod původním receptem. Opět další recept ze sekce zavařování :-). Sezóna ještě neskončila, právě naopak.
Zavařování a konzervace. Snažíme se vyvařit i hodně šťávy. Postup: Měkké, hodně zralé švestky rozvaříme. Necháme prochladnout, přidáme kakao, rozmixujeme a vmícháme cukr. Doslazujeme podle chuti a .
POTŘEBNÉ PŘÍSADY kg vypeckovaných, umytých a rozmixovaných švestek , 1ml rumu,5g cukru - krystal nebo krupice, g kakaa - klasické kakao - né granko, vanilkový cukr, kakaový nebo čokoládový . POSTUP PŘÍPRAVY Dělám ji v domácí pekárně program marmeláda. Ja som rozvarila svestky a jablka, pretoze samotne svestky som nechcela, dala som trochu trstinoveho cukru, (moze ist aj fruktopur) rozmixovala som to aby to bola fakt kase a horuce do sklenicek :-) puding som nedavala ale ked som robila jahodovy tak som davala puding. Jak jsem se těšila, že po nekonečném ochutnávání z několika várek domácích švestkových povidel konečně odlepím rty od sebe, odtrhnu utěrku od desky.
Zahnala jsem několik neodbytných myšlenek na téma PRODÁVÁM ŠVESTKY NA TRHU nebo DÁVÁM K ADOPCI SVÉHO SKLIZNĚ CHTIVÉHO . Kategorie jídla: recepty na domácí marmelády, povidla a džemy. Typ diety: alergie na mléko, intolerance laktózy alergie na obilniny, celiakie alergie na sóju alergie na ořechy alergie na vejce GFCG dieta. Recept: ŠVESTKOVÁ NUTELA. Suroviny pro přípravu pokrmu ŠVESTKOVÁ NUTELA : 5kg zralých švestek , 500g . Na švestkovou marmeládu můžeme využít všechny sladké druhy švestek.
Výhodou švestek je, že jsou poměrně sladké, takže se švestková marmeláda připravuje s menším množstvím cukru než jiné marmelády.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.