Kvašená zelenina franty kocourka

Dvacet let uplynulo letos v červenci od smrti brněnského baviče, siláka a herce Franty Kocourka. Postava Franty Kocourka je neoddělitelně spojena s městem Brnem, kde žil a působil. Udivoval své okolí nesmírnou fyzickou silou, ale k tomu byl i výborným bavičem s repertoárem často přesahujícím hranici černého humoru. Kvašená zelenina podle Franty Kocourka.


Každý rok Franta nakládal kolem čtyřlitrových sklenic.

Tenhle rozpis stačí na jednu takovou sklenici. Franta Kocourek tehdy poskytl posluchačům recept na výbornou kvašenou zeleninu. Recept jste mohli slyšet v pořadu Siesta 29. Zkuste tuhle úžasně zdravou a jednoduchou úpravu zeleniny, kterou získáte zásobu vitamínů třeba v zimním období. Pretože teraz je tá správna sezóna na prípravu zeleninových dobrôt na zimu, ponúkam tento recept všetkým milovníkom zeleniny a zdravého jedla.


Ide o viac druhov zeleniny ,vykvasenej v kameninovom súdku, bez pridania akejkoľvek chémie. Jestli potřebujete uchovat zeleninu ze zahrádky klidně až do jara, vyzkoušejte kvašenou – této konzervaci se také říká pickles.

Příprava nezabere ani hodinu. Pak už zelenina prokvasí prakticky sama za pomoci přirozeně vzniklých bakterií mléčného kvašení ,“ říká Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno . Jak uchovat zeleninu na zimu? Nezavařujte, nechte ji kvasit. Používalo se původně hlavně tam, kde slunce nebylo natolik silné, aby se potraviny mohly uskladňovat pouhým sušením.


Bohužel metoda kvašení zeleniny kvůli určité pracnosti, a hlavně dostupnosti čerstvé zeleniny během celého roku upadá v . Tělo pana Kawasakiho si totiž díky potravinám z moře, jako jsou mořské řasy a ryby, příliš starosti s jódem nedělá, zato Tonda Kocourků , který vlastní višňový sa by se nadměrnou konzumací řas nori mohl trošku „ přiotrávit . Při mléčném kvašení vytvoří mléčné bakterie z cukru, který je v zelenině obsažen, kyselinu mléčnou, která má částečnou konzervační schopnost. Jejich činnost může být podpořena přidáním malého množství syrovátky či mléka na začátku kvašení. Obávám se, že v jejích očích už jsem asi ztracená.


Mléčná kvašená zelenina je . Jenomže já mám ráda kimči, kysané zelí, víno , kváskový chleba nebo přírodní jogurty. A všechno tohle jsou produkty, na jejichž vzniku se fermentace neboli kvašení podstatnou měrou podílí. U příležitosti nedožitých sedmdesátin Franty Kocourka ,. Natočila o něm hodinový dokument, který vystihuje.

Z mého pohledu velmi vkusné,. Tak či tak, děkuji za tuto krásnou . Portréty nebo vánoční ozdoby ze skla vystřídaly na Zelném trhu v Brně rajčata, okurky a pomeranče. Kdo byl zvyklý zajít si na Zelňák pro čerstvou zeleninu a ovoce, má smůlu. Nakládání a přírodní kvašení zeleniny je starobylý způsob jejího uchovávání a je jedním z důležitých prvků zdravé a přirozené výživy, hlavně pro svůj nezastupitelný obsah probiotických bakterií. Pickles (tak se nakládaná zelenina také nazývá) dávají jídlu lehkou, osvěžující kvalitu a kromě toho pomáhá . Moje mléčně kvašená zelenina.


Když vypiješ deci nálevu, tak jakoby ses znovu narodil! Vyučil se písmomalířem na brněnském výstavišti, pracoval v uhelných skladech. Brno - Vypil půl piva, naklonil se ke mně a řekl: Frankie, zdarec.


A jako většina nascípaných chlapů byl enem na zlobení. Málo probádaná a jistě smrtelně nebezpečná choroba na sedm (rýmička a kašílek) stále vyhrává. Zkusila jsem tedy vitamínovou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.