Třešňova marmelada

Omyté třešně vypeckujeme, a rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Tahle marmeláda má nádherně purpurovou barvu, voní létem a nezabere moc času. Klasická třešňová marmeláda. Ingredience: kg třešní.


Můžeme v marmeládě nechat i větší kousky, pokud to tak máte ráda.

Gelfix extra 2:(Dr.Oetker). Vypeckované třešně rozemeleme, některé jen pokrájíme. Tak trochu jiná marmeláda. Tenhle recept si zamilujete.


Třešně omyjeme, necháme okapat, odstopkujeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Citronovou trávu rozřízneme na polovinu a . Domácí marmelády není nikdy dost! A ještě k tomu zdravá, bez cukru?

Snad každý má ve svém archivu recept, na který se váže nějaká osobní vzpomínka. V mém případě mám vzpomínky hned tři. Když je marmeláda hotová, vyjmeme citronovou trávu, přelijeme do vypařených, čistých a suchých sklenic, . Jaký je rozdíl mezi marmeládou a džemem? U nás doma podle mé babičky a maminky máme jednoduché rozdělení – džem obsahuje kousky ovoce a marmeláda ne (marmeládu děláme vždy z přepasírované šťávy). Třešňová marmeláda s vanilkou.


Jestli se vám ale nechce pouštět do tvorby marmelády, protože vám připadá příliš obyčejná a chuťově fádní, zkuste do ní přidat pravou vanilku. Ta totiž bez jakékoli námahy pozvedne . Kdo občas nemá chuť na krajíc chleba s marmeládou nebo palačinku plnou sladkého zavařeného ovoce? V létě je sice všude dostatek čerstvého ovoce, ale m. Zakoupíme krabici chirurgických rukavic, doma otevřeme a před jakoukoli manipulací s třešněmi natáhneme! Když jsem byla malá, tak jsme mívali poměrně dost domácího ovoce a každý rok se tak zpracovávalo na několik způsobů.


První letošní TŘEŠŇOVÁ marmeláda. POTŘEBNÉ PŘÍSADY kg třešní, 3g cukru, gelfix 3: tabulka hořké čokolády, podle zhoustnutí možno přidat 1-lžičky kys. Dále je rozmixujte v robotu a přendejte do širšího hrnce.


POSTUP PŘÍPRAVY třešně vypeckujeme, mixneme v robotu . Poté přiveďte třešně k varu a zhruba minutku povařte.

Následně přisypte zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a . Pod slovem marmeláda si většina z nás představí ovoce a hromady cukru. Kdybychom se cukru vyhnuli, je to určitě lepší. Připravit marmeládu bez něj skutečně jde.


Zbavíme třešně stopek a ponoříme je na chvíli do vody. Dostanou se z nich případní červy. Slijeme vodu a čisté třešně vypeckujeme. Jdu vypeckovat třešně a jdu na to ;-).


Je sezóna marmelád , džemů, sirupů a medů. Marmelády můžete vařit v různých kombinacích, je jen na Vaší fantazii,jaké ovoce a bylinky propojíte. Třešně jsou nevýrazné, proto jsou dobré s jahodama, rybízem, angreštem,mátou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.