Makronky recept blog

Jednou jsem těsto přemíchala, podruhé nedomíchala, makronky spálila, nevyskočila mi jejich typická nožička a co víc, vždy, ale opravdu vždy jsem je měla popraskané. Tak jsem se zase pustila do studovaní v chytrých knihách a radila se se zkušenějšími cukráři (děkuji, Marku!). Po delším čase jsem chytla nutkavou potřebu udělat zase jednou makronky.


Důvod mi také dala kamarádka, která si je přála na oslavu narozenin. Tentokrát jsem proto skořápky pekla hned ze dvou dávek … Kluci tajně doufali, že některé skořápce nevyskočí nožka nebo praskne a budou si ji moci sníst.

Připravujte je až těsně před Vánoci, jsou nejlepší, když jsou čerstvé. A protože tato disciplína patří k těm složitějším, připravila jsem pro Vás opravdu hodně detailní recept , kde Vám hned v úvodu poradím, jak se vyhnout . Můj osudový okamžik a to recept na makronky. Tak dlouho jsem je odkládala a hledala výmluvy, proč je nedělat, až jsem je stejně udělala. Pro ty, kteří nevědí, co taková makronka je (ano stále tu tací jsou), sepíšu pár řádků na úvod.


Za prvé, je velmi důležité si neplést Macaron a Macaroon. Krom házení cizích termínů, neboli termitů, všude kolem mi taky přišlo, jako by se snažila toho opovážlivce, který by chtěl makronky zkusit doma,. A pak Váš blog , třetí recept - hlaďoučké jak prdelka ještě nenarozeného syna (který mě tedy pěkně skopal za to neustálé se opírání o linku), nožičky jak .

Nadýchaná jemná pusinka z bílků se v puse lehce rozplývá spolu s krémem, který ji tak dobře doplňuje. Kdo by to nechtěl upéct doma. Po přečtení mnoha hrůzostrašných příběhů jsem se k makronkám . Připadám si jak pitomec, ale plnění je pro mě snad to nejtěžší, protože makrónky buď naplním málo, že krém nevylézá, nebo naopak moc, přeteče a já jsem pak celá opatlaná a olizuju si prsty.


Ale na kráse jim to snad mnoho neubralo, tak tedy pojďme si to makrónkové martyrium projít. Opět již je tady začátek nového školního roku a Vy stále nevíte, co své ratolesti připravíte jako dárek pro paní učitelku? Květin bude mít plný byt, ale co ji dopřát něco sladkého na nervy, o které ji budou Vaši potomci připravovat celých dlouhých deset měsíců!


Ať si aspoň trocha sladkého dopřeje, povolaní učitelka musí být . Bola to náročná a dlhá cesta. Moja snaha nájsť ten správny recept na makrónky sa ale napokon vyplatila. Odpoveď bola jednoduchá. Lorraine Pascale a jej easy macaroons.


Bílky- aby byl sníh pevnější, je dobré nechat bílky hodin předem odležet, to znamená vyklepnout do misky, přikrýt potravinářskou fólií a nechat odležet v lednici. Recept na makronky jsme získali od Zuzany Dvořákové. Bílky před šleháním nechte aspoň . Vybrala jsem recept z knihy Sucré, nakombinovala postup ze dvou různých foodblogů a snažila se moc netěšit.

Ty linkujes na knihu Macarons, ja mam recept z Chocolate desserts a este mam Desserts. Kdysi jsem začala sledovat tvůj blog právě kvůli receptu na makronky. Moje makronky a iné dobroty z mojej kuchyne na ňom nemohli chýbať.


Dlouho obávané makronky se staly skutečností. A řeknu vám, že znám opravdu mnohem těžší recepty. Stačí se držet základních pravidel a výsledek je skvělý.


A co je jejich velikou výhodou? Mezi nejpopulárnější náplně mezi mými pravidelnými (Radek a Standa) konzumenty zmetků, blog divami (Hanka) i zákazníky kaváren patří . To jsem strašně ráda, makronky , to je taková sázka do loterie! Ja jsem misto cukru krupice dala vic mandlove mouky, aby byla konzistence spravne tuha. S plechem jsem nikdy bouchat . Mandlovou mouku koupite v bio obchudkach. Tento recept mi nepřipadá zrovna dobrý, nehledě na to že to píšeš jako pro úplný blbce!


Těsto je příliš tekuté a to i přes to, že jsem přidala více cukru! Naštěstí už dělám makronky po několikáté, takže mám podložku od . Upřímně Vám řeknu, že se mi moc zatím o nich samotných psát nechce. No, to mělo být zatím ještě tajemství, ale moc mě překvapilo, kolik z Vás mi dalo na instagramu zpětnou vazbu na můj blog a kolik Vás jej skutečně čte. Nakonec jsme zvolily tento recept.


Aby vás to nemátlo, jsou dva. Makronky :) Už delší dobu přemýšlím, jak o nich začít. Jeden italský a druhý francouzský.


V jednom se používá navíc cukrový rozvar a celý postup je o trochu složitější. Vyplatí se ale vyzkoušet, který vám nejvíce vyhovuje. Na makronky má totiž vliv úplně všechno, doba šlehání bílků a pečení, to, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.