Rýže natural nutriční hodnoty

Uložte si rýže natural vařená do svého jídelníčku zdarma. Země výroby: Česká republika. Výrobce: Podravka - Lagris a. Privátní značka: neuvedeno. Rýže dlouhozrnná natural.

Jul Podle internetového portálu potravinynapranyri. Zrno parboiled má jemně nažloutlou barvu, která je pro tento druh charakteristická. Po uvaření je zrno bílé a nutričně hodnotnější než rýže bílá. Není tedy zbavena vysokého obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny, jak je tomu u bílé rýže. Dle nutričního složení můžeme rýži označit za velmi vhodnou potravinu jak pro běžnou populaci, tak i pro osoby s vyšší fyzickou aktivitou.


Podobnou hodnotu glykemického indexu má rýže parboiled a nejpomalejší vliv na růst glykemie je patrný, díky vyššímu obsahu vlákniny, u rýže Natural – GI se pohybuje kolem 50. ZDRAVOTNÍ VÝHODY RÝŽE BASMATI. Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet.

Doporučujeme míchat s bílou rýží. Jasmínová rýže v biokvalitě s jemnou přirozenou vůní květin. Tradiční součást asijské kuchyně.


Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Apr Údržnost a nutriční hodnota rýže. Diplomová práce pojednává a definuje rýţi, její nutriční hodnotu a údrţnost. Rýţe pololoupaná ( natural ) – tento druh rýţe získáme částečným loupáním, na.


Dobrý den, ráda bych se zeptala na energ. Ve Vašem ledničkovém taháku patřící ke knížce Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo uvádíte u rýže 520Kj na 100G. Ale v e-kalkulačce na na stránkách Flora. Je možné, že v e-kalkulačce jsou potraviny uváděny . Dlouhozrnná rýže natural se získává z bílé rýže po prvním loupání, při něm se odstraní nestravitelné vrstvy plev. Zrno zůstává potažené otrubou (slupkou), obsahující velké procento vlákniny.


Dodává rýži žlutohnědou barvu a jemnou ořechovou chuť. Má vysokou nutriční hodnotu. Neloupaná obilka obsahuje 8– bílkovin .

Oproti bílé rýži je bohatší na vlákninu, ale potřebuje delší dobu vaření. Nutriční hodnoty rýže Basmati ve 1g. Parboiled rýže je kompromisem mezi naturál a bílou.


Tato rýže obsahuje velké množství potřebných živin, vícenásobné nenasycené mastné kyseliny, vlákninu, minerální látky a vitaminy. Nás by ale mělo zajímat, že obsahuje nejvíce rostlinných bílkovin a vitaminů skupiny B. Na balení můžete najít hodnotu okolo g bílkovin ve 1g rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.