Lidový název: egypský pepř, mouřeninský pepř. Jako koření a léčivo byl kardamom znám již starým Řekům a Římanům. U nás je jako samostatné koření méně známý.
Největší oblibu měl a dosud má v zemích Orientu, kde je velmi používaným kořením a přidávají ho zde i do čaje a . Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením.
Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli. V současnosti je těžké si představit, jak vysokou cenu mělo kdysi koření. Zámořské výpravy se často konaly hlavně kvůli němu. Takovým exotickým a stále poměrně drahým kořením je kardamom.
Zelený kardamom jsou plody a zrna jsou semena téže rostliny. Chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla.
Nejcennější je zelený kardamom z Malabárského pobřeží. Použití v kuchyni a průmyslu: Výroba. Plody jsou tobolky, které obsahují větší počet semen. Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou . Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla.
Nepostradatelný v indické kuchyni. Složení: mleté plody pravého kardamomu. Cena za měrnou jednotku (1g): 18Kč. Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v . Hledáte kardamon koreni?
U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit. Mají antiseptické a euforizační. Působí proti pálení žáhy, mírní kašel, nevolnost, . Mletý kardamon - chuť pre curry a kávu.
Jeho dymová, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni dôležitú rolu ako súčasť korenených zmesí.
Jednodruhové korenie – mletý bio kardamóm. Korenie kardamómu je niečo pre ľudí, ktorí majú radi luxus. Kardamon je něco pro luxusní bytosti. Spolu so šafranom a vanilkou je tretím najdrahším korením na svete. Plody kardamonu jsou tobolky, které obsahují větší počet semen.
Objednejte dnes a zboží bude u vás ve čtvrtek 25.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.