Domácí mléčné karamely

Domácí karamely už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte. Ahoj, chtela bych si doma udelat karamely , uz jsem to kdysi podle nejakeho receptu z netu zkousela, ale nedopadlo to tak, jak melo. Ale to je čistý karamel , ne mléčný.


Tento recept má již několik desítek let.

Stále chutné a oblíbené. Recept na výtečné karamely , kvůli kterým Vám budou rvát ruce. Jako malá jsem milovala, když jsme o víkendu jezdívali do Polska na nákupy. Nikdy jsme totiž neminuli stánky se sladkostmi, z nichž jsem měla nejradši pravé polské krówky - výborné karamelové bonbóny, které měly jemnou chuť a vůbec nebyly tvrdé, jako karamely v českých . Poté vlijeme směs na rovnou mramorovou nebo porcelánovou plochu, pomazanou olejem a necháme v chlad. Už je to skoro rok, co mám doma babiččiny staré recepty a uvědomila jsem si, že jsem tyto nádherné kulinární klenoty trochu zanedbávala.


Je na čase to napravit a staré recepty trochu provětrat! Vybrala jsem návod na domácí karamely a myslím, že to nebyla špatná volba.

Velmi podobnou konzistenci, o něco měkčí, mají tyto dnešní karamely. Jsou nesmírně lehké a vznikly nedopatřením, jako ostatně mnoho věcí. Chtěla jsem doplnit panu domácímu dárkovou plechovku na Krowky, ale iniciativně jsem přidala více fruktózy, než normálně a místo krowek se podařily karamely se . Do hlubšího kastrolu na sporáku si nasypeme cukr a začneme jej pomalu rozehřívat nad ohněm. Do rozpuštěného cukru zlato-hnědé barvy přidáme máslo a stále mícháme. Necháme znova zbarvit zlato-hnědé a odstavíme z ohně.


Poté pomalu přilijeme ohřátou smetanu a pečlivě . Do vyššího hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat, já ho sem tam zamíchám, ať se nepřipálí a občas stáhnu z plotny a míchám mimo. Mícháme a vaříme do zhoustnutí, trvá to hodinku i víc. Mléčné karamely - Mléko, cukr, máslo a med dáme do hrnce a pomalu zahříváme. Vzniklý mléčný karamel vlijte do připravené formy. Posypte zbývajícími arašídy a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.


Přendejte na 25–minut do chladničky, aby karamel ztvrdl. Do hrnce se silnějším dnem nasypte potřebné množství cukru a pod stálým dohledem ho nechte rozpustit, až získá zlatohnědou barvu. Při karamelizování buďte opatrní, rozpuštěný cukr je velmi horký a ulpívá na pokožce. Mohli byste přijít k ošklivým popáleninám.


Z kuchyně raději vyžeňte děti i domácí mazlíčky.

K samotné výrobě potřebujete cukr krupici, který je vždy základem karamelu. Další přísady potom záleží na tom, k čemu výsledný karamel potřebujete. Pro tvrdší karamel například na griliáš stačí rozpustit a zkaramelizovat samotný cukr, případně do něj přidat trochu vody. Pro měkčí mléčný karamel je . Všechny vás moc zdravím,. Jak už to v životě chodí – člověk míní, život mění.


Ahojky, poradíte mi jak vyrobit takoový mléčný karamel jako je v bombonech Toffife? Karamel jako v Toffife se rozebírá na Labužník. Tenhle karamel netuhne, pouzivam ho na palacinky, zmrzlinu, mezi oplatky atd.


Každý kus je balen zvlášť Složení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.