Rychlý perník pro celou rodinu. Všechny suroviny smícháme v tekuté těsto. Perníkové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct do předehřáté trouby na 1°C asi na minut.
Upečený perník necháme vychladnout.
Po upečení můžeme hrnkový perník posypat jen cukrem nebo polijeme čokoládovou polevou. Ze všech surovin vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný plech nebo na plech , vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba minut na 170. Mám osvědčený recept na perník , chtěla jsem zkusit i tento, vzhledem k hodnocení, v budoucnu přidám i svůj recept. Celkově hodnotím recept dobře, ale chtělo by to malinko vychytat, . Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem.
V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao.
Přidejte mléko, vejce a nakonec máslo nebo olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Použité ingredience v tomto receptu : Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Mléko Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce. Ale výsledek je skvělej, teď tu koukám z velkýho plechu na ubohej poslední talířek s pár kusy :-D Potřela jsem ho domácí angreštovo-rybízovou marmoškou, posypala kokosem a je bez . Vše smícháme v míse, těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Vychlazený perník potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme pomalu ve vyhřáté troubě na cca 150°C. Po upečení potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme dle zvyklostí. Důležité je pomalé pečení, jinak moučník spadne a není kyprý.
Recept je z kategorií: Perníky. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Na těsto: hrnečky pol. PERNÍK -vláčný,nadýchaný,nejlepší,jaký jsem pekla(a to jsem jich zkusila:-) TĚSTO I NA MUFFINY.
Ona nám tady na foodblogu bude cpát recept na obyčejnej perník ? Ač si právě tohle teď možná mnozí z vás říkají, nevěště hlavu a nemažte si tuto stránku z oblíbených! Tohle totiž není jen tak nějakej perník ! Jak už jsem párkrát říkala, ať upeču .
Perník u nás rozhodně patří mezi nejoblíbenější moučníky a není se čemu divit! Jsou nadýchané jako peřina, jednoduché na přípravu a jemně pikantní po koření, které do něj neodmyslitelně patří! Dezert, který by rozhodně neměl chybět po nedělním obědě na vašem stole.
Babičky prostě věděly, jak na to - perník se jim vždycky tak povedl! Naštěstí nám zanechaly recept , a tak si ho můžete udělat spolu s námi. Ruský boršč tak jak má být: silný vývar s masem, zeleninou a červenou řepou Úno 19:47. Je rychlý, levný a chutný a při různých obměnách může být pokaždé jiný.
Perník na plech je jeden z nejvděčnějších moučníků. Nabízíme několik receptů na perník na plech – základní i některé varianty, ovocný .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.