Pečené lupínky z červené řepy

Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájejte řepu na tenké plátky – nejlépe na mandolíně. Osolte, opepřete a dejte do chladničky.


Rozložte plátky řepy na plech vyložený pečicím papírem. U zeleninových chipsů ocení vaši hosté nápad a vtip.

Stejně můžete připravit také sladké i obyčejné brambory. Zkuste experimentovat s kořením. Plátky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.


Každý plátek řepy potřeme olivovým olejem. Plátky řepy pečeme do křehka v troubě předehřáté na 1°C. Délka pečení závisí na tloušťce plátků.


Chipsy z červené řepy nejlépe ještě teplé posypeme . Do talíře nalijte olivový olej.

Jednotlivé pláty řepy namočte do olivového oleje z obou stran. Na plech dejte pečící papír a naskládejte plátky řepy. Pečte asi minut, nebo dokud není řepa měkká.


Nebo jen na jeden a pečeme na dvakrát). Chipsy otočíme a pečeme dalších až minut, dokud nechytnou světlejší barvu. Mohlo by vás zajímat: červená řepa , . Připravte si podle mého receptu chipsy z červené řepy a už nemusíte mít výčitky, že večer hřešíte něčím nezdravým ;-). Jendoduchý a chutný recept na chipsy z červené řepy. Pokud nechcete večer hřešit slanými chipsy, vyzkoušejte moji zdravou variantu - chipsy z červené řepy.


Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme kolečka řepy , posolíme a stáhneme na nižší stupeň. Během restování řepu asi 4x otočíme, jinak si jí . Mně nejvíc chutnaly vyloženě samotné plátky řepy pečené v troubě a nakonec dosušené po vypnutí trouby zbytkovým teplem - až byly vyložené křehké a křupkavé. Minuly tyzden sme boli na vernisáži a ponukali tam tiez take „nezvykle“ chipsy.


Ktore boli inac vyborne. Nedavam mnozstvo - kazdy podla seba, je to len taka inspiracia, ze nemusia byt vzdy len z brambor. Surovu repu osupeme, a najlepsie „V“ krajacom - japonskou mandolinou nakrajame na .

Salát s lupínky z pečené červené řepy se sýrem. Tento salát vám zachutná především v zimních měsících a jistě vás překvapí netradiční kombinací chutí. Pro někoho je možná překvapivá cibulka obalovaná . Na prkýnku nakrájíme na co nejtenčí plátky. V našem případě jsme použili sušičku.


V troubě pečeme při 1°C. V sušičce dokud nejsou . Ale aby to fakt chutnalo. Na to já říká: upečte si z řepy chipsy.


Dokonce i můj táta, který řepu nezvládá v . Pokud máte rádi zeleninu, jistě jste si všimli, že se v posledních letech na pultech obchodů obj. Zeleninu oloupeme, pokud je mrkev a petržel mladá, můžeme jen velmi dobře očistit. Pomocí mandolíny, škrabky . Pečené zeleninové chipsy.


Potravinářský průmysl v žádném případě není hloupý. Správněji řečeno – může si dovolit zaplatit specialisty, kteří umí vyvinout velmi atraktivní příchutě, které naprosto zásadním způsobem zintenzívní chuť vyráběné potraviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.