Jak dlouho sušit švestky v sušičce

Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka, houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt? Pro rychlý přechod klikněte na požadované téma: Sušení ovoce, zeleniny a hub v sušičce. Sušení masa v sušičce (jerky) Sušení bylinek a koření v sušičce. V obou případech k sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) plody, bez známek poškození či hniloby.


Většinou se švestky suší celé a neloupané, přičemž je na plech i do sušičky skládejte omyté, ale osušené.

Tácky nastříkejte nepřilnavým sprejem na vaření, aby se švestky při sušení nepřilepily. Naskládejte švestky v jedné vrstvě na tácky. Jednotlivé kousky se nesmí dotýkat nebo překrývat.


Sušte švestky tak dlouho , až budou mít obsah vody asi , což bude za . Ovoce správným způsobem usuší, ale nepřesuší a hlavně za nás hlídá i teplotu a čas. Sušit v ní můžeme prakticky cokoli. Doba sušení v sušičce : Jablka cca hodin.


V elektrických sušičkách můžeme sušit nejen tradiční ovoce, ale také bylinky, maso či dokonce jogurt.

Mohu ji doporučit, mám s ní ty nejlepší zkušenosti. Klepněte pro větší obrázek. Co se usuší nejrychleji, co naopak zabere nejvíce času ( jak dlouho to trvá)? Sušení v sušičce – švestky můžeme sušit také v elektrické sušičce přímo určené pro sušení hub a ovoce.


Tuto směs zalijeme červeným vínem a vaříme tak dlouho , dokud se víno nevypaří. Ahoj, máte někdo sušičku na potraviny? Co všechno v ní sušite a jak dlouho asi?


Já jsem si jí dneska koupila a zatím jsem zkoušela jen sušit. Sušené ovoce alias křížaly: co vše lze sušit. Jedná se o osvědčenou metodu, při níž sušené ovoce neztrácí svoji chuť, je výborně . Sušená rajčata jsou oblíbenou pochoutkou například na největším ostrově ve Středozemním moři - Sicílii.


Křížaly nejsou pouze usušená jablka , ale sušené plátky různých druhů ovoce od nejznámějších jablek přes hrušky, švestky , třešně až po meruňky, broskve a hrozny. Rajčata se zde suší přímo na slunci a to nejméně dny. Vy si ji můžete snadno připravit doma v sušiče na ovoce a zeleninu. Po usušení je lze dále zpracovat a naložit třeba do olivového oleje společně s vlašskými . Nejčastěji se však suší jablka, hrušky a výtečně chutnají také švestky , meruňky, jahody či ananas.


Jak již bylo uvedeno výše, sušit se mohou i švestky a meruňky.

Manželova teta suší … ovoce nám vydrží bez problémů třeba dva měsíce (to teda málokdy, obvykle ho sníme mnohem dřív), v papírovém sáčku v suchu. Dáme je na plech a začneme v troubě sušit na 50°C. Kdo má v troubě ventilátor, zapne si program s ventilátorem. Kdo nemá, musí nechat mírně. Sušení probíhá ve dvou fázích, mezi nimi je nutné vyčkat, až švestky vychladnou.


Další čas pak zabere jejich vkládání do připravených sklenic a uskladnění. Krátce shrnuto – na sušení budete potřebovat celý den. Jak zakonzervovat potraviny, aniž by ztratily důležité vitamíny?


Pořiďte si sušičku na ovoce. Při vlhkém počasí trval proces sušení velmi dlouho a docházelo k nežádoucímu zabarvení potravin a ztrátě jejich živin. Doba samotného sušení příslušného druhu ovoce je vždy uvedena v návodu konkrétní sušičky.


Domácí sušené ovoce a zelenina jsou zdravější než ty kupované. Nasušíte je i bez sušičky. Jablka, hrušky, švestky nebo hrozny jsou na domácí sušení jako stvořené.


Popadla vás náhle únava? Hrst sušeného ovoce vám rychle dodá energii. Sto gramů obsahuje čtyřikrát více cukru než čerstvé plody stejné . Dostalo se mi dlouhé přednášky, že se to musí chytře, jako odjakživa, sušit vcelku a hlavně ve velkém, aby to mělo cenu.


Pak mi doporučil starší. Chuť je o hodně lepší a zbavíme se většiny práce. Ukažme si to třeba na švestkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.