Letos se opravdu urodilo hodně ovoce. Dostala jsem od kamarádky bedýnku broskví, tak jsem se rozhodla konečně zkusit udělat marmeládu bez cukru. Je to velmi jednoduché a poměrně i rychlé a hotová marmeláda chutná výtečně.
Domácí marmelády není nikdy dost! A ještě k tomu zdravá, bez cukru ? Pokud se snažíte co nejvíce omezit příjem bílého rafinovaného cukru , můžete tentokrát vyzkoušet marmeládu s cukrem třtinovým nebo například se stévií či agávovým nebo datlovým sirupem.
Doporučujeme ale dopředu vyzkoušet na malém množství ovoce. Nejlépe tak zjistíte, v . Ovoce, hromada cukru , želírovací cukr a vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád , kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak?
Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacícho cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? A přitom si ani konzervativní . Pro začínající i pokročilé hospodyňky přinášíme několik rad a tipů, kterými můžete své umění dovést k dokonalosti.
Využijte letní sezónu na maximum, protože až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, můžete jí ukázat sklenici poctivé domácí marmelády. Pokud máte nějaký vlastní vyzkoušený způsob, budeme moc rádi, . Hrušková marmeláda bez cukru - recept. Základní recept a ingredience jsou také velmi prosté. Z ovoce jsme vybrali meruňky, jejichž sezona vrcholí, jiné ovoce může potřebovat jiné množství cukru nebo pektinu. Případně vyžaduje jinou přípravu před zavařováním, třeba odpeckování, případně trochu jiný postup.
Zdravím, co se týče marmelád , také dělám doma. V zimě si tak vždy vzpomeneme na léto. Líbí se mi ty sklenice, co máte v článku. Je fajn, že je jde najít i na internetu. Zpracujte je do marmelády.
Aby ani diabetici nepřišli zkrátka, připravili jsme jahodovou marmeládu bez přidaného cukru. Vybavení: mixér (tyčový i. Zkousela jsem ji ale udelat bez cukru po vzoru mych oblibenych marmelad St. Dalfour (slazene jen hroznovym sirupem).
Nepovedlo se, marmelady . Kdo má doma diabetika, naučí se zavařovat bez cukru. Není to problém u marmelád , horší jsou kompoty. Cukr tam působí i osmoticky a ovoce s cukrem je tužší.
Bez cukru je to takové víc rozblemtané. Sterilovaný výrobek se kazí se stejně jako s cukrem, v tom není rozdíl. Problém vidím v tom, že chuť umělých sladidel stále . Jahodová marmeláda bez cukru.
Pro uložení oblíbeného receptu se prosím přihlašte. Rádi snídáme čerstvé pečivo. Marmeláda bez cukru - Stévie už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.
Na mírném ohni povaříme asi minut. Přidáme datlový sirup a pořádně promícháme. To by me taky zajimalo, ja zatim kupuju ve zdravych vyzivach ty francouzsky marmelady bez cukru , jsou slazeny jen hroznovou stavou, akorat jsou docela drahy. My jsme zůstali u řidších marmelád. V první řadě mi šlo hlavně o to, aby domácí zavařeniny nebo i sušené výrobky byly co možná nejzdravější.
Aby neobsahovaly zbytečné chemikálie a také nepřirozené sacharidy. Tento recept můžete brát i jako . Když jsem byla malá a možná i trochu větší, moje představa prázdnin se trochu lišila od jejich skutečného průběhu. Ano, byla jsem i na táboře, i u babičky, hodně – hodně jsme s kamarády běhali na poli. Co takhle si udělat domácí zdravou marmeládu, která nebude plná cukru a konzervantů tak, jak je tomu u většiny kupovaných.
Nevýhodou je velmi krátká trvanlivost, protože marmeláda není nijak konzervovaná. Představuji vám další fikanou verzi džemu (nebo až marmelády, těžko říct) bez přidaného pektinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.